loader
Ideal keramika
Sastanak Zlatar

Održan trening za razvoj privatnog sektora na Zlataru

Trening namenjen dobitnicima bespovratnih sredstava u okviru programa PSD USAID projekta održan je u  sredu 31. januara u hotelu “Zlatarski Zlatnik” na Zlataru.

Cilj projekta je jačanje sektora malih, mikro i srednjih preduzeća (MMSPP) i preduzetništva u odabranim regionima širim povezivanjem, odnosno unapređenje razvoja MMSPP kroz povećanje prodaje, unapređenje izvoza i kreiranje novih radnih mesta.

Ovim projektom je u dva navrata sa teritorija Prijepolje, Priboj i Nova Varoš podržano po 15 privrednih subjekata iz oblasti lake industrije, agrobiznisa i tekstilne indstrije, a pojedinačni grantovi iznosili su 7500 dolara.

Treningu su prisustvovali predstavnici iz Razvojne agencije Srbije (RAS) kao i predstavnici  Regionalne razvojne agencije Zlatibor (RRAZ), ali i privrednici.

“Kada smo pre četiri godine počeli sa realizacijom ovog projekta cilj je bio da se poveća prodaja, kao i povećanje novih rdnih mesta”- rekla je Natasa Jovanović ispred Regionalne razvojne agencije Zlatibor.

Marija Vukosavljević Branković savetnik u Razvojnoj agenciji Srbije rakla je da je veoma važno umrežavanje malih i srednjih preduzeća.

Korisnici podrške projekta su imali priliku da na ovom treningu steknu znanje o mogućnostima plasiranja svog proizvoda na veće tržište.

“Pomoc mi je mnogo značila jer sam tako obezbedio mašine, a cilj u budućnosti jeste povećanje poslovnog prostora kao i plasiranje u inostranstvo” .- rekao je Stefan Otaševic, a bavi se proizvodnjom nameštaja u Priboju.

Dijana Radović takođe iz Priboja, bavi se proizvodnjom voća i povrća, koja je uz pomoć RRAZ i USAID uspela da obilaskom sajmova nauči kako da na najbolji način plasira svoj proizvod, kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 84 85 481

    Prodajem placeve na Zlataru na samo 10 minuta od centra grada. Lokacija odlicna, blizu ski staze. Obezbeđeni prilaz, struja, voda i telefon. Tel: 063 84 85 481

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc