loader
Beotel net

Sudbina ponton plaže na Zlatarskom jezeru pod znakom pitanja

Iako je sezona kupanja uveliko otvorena, građani Nove Varoši i posetioci Zlatara imaju veliki problem kada je u pitanju rashlađivanje u ovim letnjim danima. Na Zlatarskom jezeru zatvorena je popularna ponton plaža zbog toga što ne ispunjava zakonske uslove. Takođe strogo je zabranjeno i vezivanje plovnih vozila za ponton plažu.

 "Stavili su ove teble,  čovek to pročita i vrati se misleći da je zagađena voda, ili da ima opasnosti po njihov život u tom jezeru neznajući da se voda pije, da  je ovo jedno od najčistijih jezera" rekao je Dragan Pisković koga smo zatekli na Zlatarskom jezeru, dodajući da rešenja ima, ali da treba neko da to realizuje.

Iz Turističke organizacije Zlatar zamolili su sugrađane na razumevanje i strpljenje do nalaženja rešenja i mogućnosti za ponovno  stavljanje plaže u funkciju, a sve u skladu sa propisima.

"Redovnom kontrolom inspekcije iz Sremske Mitrovice dobili smo zabranu korišćenja ponton plaže jer ne ispunjavamo neke od uslova koji se traže. Ovo je slučaj u čitavoj Srbiji gde su zatvorene neke od većih plaža. Ono što se traži od nas je da obezbedimo  dvadesetčetvoročasovni nadzor osoblja, da obezbedimo  minimalno dva spasioca kao i  medicinske ekipe  koje će dežurati na plaži. Pokušaćemo da nađemo neko rešenje kako bi svi imali taj sadržaj i priuštili uživanje na Zlatarskom jezeru" rekao je direktor TO Zlatar, Branko Pucarević.

Šta će se u narednom periodu dešavati sa ovom plažom ostaje da vidimo, ali se nadamo da će pre kraja leta biti pronađeno rešenje.

 

Izvor i foto: Zlatarpress.rs / Vida Pušičić

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 84 85 481

    Prodajem placeve na Zlataru na samo 10 minuta od centra grada. Lokacija odlicna, blizu ski staze. Obezbeđeni prilaz, struja, voda i telefon. Tel: 063 84 85 481

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Pankomerc
Dijagnostički centar Dr Lune