loader
Ideal keramika
Plovidba sa Rastoka

Ove godine moguća vožnja sa Rastoka samo po određenom planu

Zavod za zaštitu prirode Srbije doneo je odluku da na dnevnom nivou na Uvačkom jezeru može saobraćati ukupno 24 plovila uključujući Novu Varoš i Sjenicu, odnosno polaske sa lokaliteta Rastoke i Markova ravan.

"Na osnovu javnog poziva koji je sproveden ove godine pojavilo se negde oko 34 plovila, tako da jedino logično rešenje koje smo mi mogli da primenimo je da se vozi svaki drugi dan. To je odlučila petočlana komisija koju su činili radnici rezervata" kazao  je Stevo Radovanović, čuvar prirode, kordinator za tur. u rezervatu Uvac.

Vlasnici plovila podeljenog su mišljenja što se tiče ove odluke jer su do ove godine svi imali  makar jedan polazak dnevno.

" Ima i zadovoljnih ali i nezadovoljnih. Mi smo zaštitari i plovidba se na Uvcu može vršiti samo u okviru normi koje propisuje Zavod za zaštitu prirode Srbije i Ministarstvo zaštite životne sredine,  to je donešeno da bi se prirodne pojave i procesi odvijali nesmetano" istakao je Radovanović.

I ove godine biće organizovane tipske ture koje podrazumevaju plovidbu čamcima i posete vidikovcima. Kao i prošle godine, Ledena pećina ni ove sezone neće biti otvorena za posetioce.

 

Izvor i foto: http://www.zlatarpress.rs/ Vida Pušičić

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 84 85 481

    Prodajem placeve na Zlataru na samo 10 minuta od centra grada. Lokacija odlicna, blizu ski staze. Obezbeđeni prilaz, struja, voda i telefon. Tel: 063 84 85 481

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc