loader
Ideal keramika

El Paso City - kaubojski grad , prava turistička atrakcija!

 
 
Udaljen na samo 14 km od centra Zlatibora, ušuškan između pašnjaka i borove šume, El Paso City ili kaubojski grad pored mnogih turističkih ponuda i slika ovog mesta, nudi turistima poseban doživljaj.
 
Ideja za kaubojski grad rodila se spontano, a turisti pokazuju veliko interesovanje za obilazak ovog kompleksa, koji reka deli na dve celine: sa jedne strane smešteni su kaubojski grad i indijansko selo, dok se na drugoj obali nalazi srpski deo sa zlatiborskim zaseokom i crkvom.
 
 
"Razmišljao sam da napravim etno srpsko selo, mislim na kompletnu arhitekturu Banata, Vojvodine, Zlatibora i ostalih delova, međutim neko je u kafani spomenuo kaubojski grad i jednostavno sam od tog trenutka počeo da razmišljam o tome i napravio sam park koji u sebi ima dve jedinice, američki i srpski deo, odnosno zlatiborski zaseok. U američkom delu kaubojski grad, karavansko naselje i indijansko selo. Što se tiče drugog dela, srpskog dela, tu ima 12 kuća, odnosno 15 smeštajnih jedinica", objašnjava vlasnik El paso City-ja, Milija Čumić.
 
 
  
 
 
 
Tako jedinstven, naziv je dobio po istoimenom gradu u Sjedinjenim Američkim Državama, a pored verodostojnih objekata, replika banke, pošte, berbernice, kancelarije za šerifa, ali i replike zatvora u kojem su kako je šaljivo rekao Milija već zatvorili jednog koji nije slušao, nalaze se i restoran, muzej sa postavkom starog oružja, bilijar sala, vetrenjače koje smo do sada imali priliku jedino da vidimo u vestern filmovima.
 
 
 
 
Da je El Paso City prava atrakcija u Evropi, govori i činjenica da starosna granica turista koji posećuju ovo mesto, gotovo da ne postoji.
 
 
 
"Nema ciljne grupe. Ovde dolaze deca od pola godine do ljudi koji na kapiji jedva ulaze. Kako kažu - Od 3 do 83. Preporučujem svima da dođu da vide, neće se pokajati sigurno. Vidim na licima gostiju koji ovde dolaze da su jako zadovoljni i da ne moraju čak da putuju do Amerike da vide kaubojski grad, indijansko selo", podsetio je on. 
 
 
U okviru indijanskog sela nalaze se šatori, a u sklopu zlatiborskog zaseoka moderno opremljene tradicionalne brvnare, koje kao takve predstavljaju različite kulture iz davnih vremena, a savršeno uklopljene u prirodni ambijent nude i udoban smeštaj.
 
 
 
T.T.

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 84 85 481

    Prodajem placeve na Zlataru na samo 10 minuta od centra grada. Lokacija odlicna, blizu ski staze. Obezbeđeni prilaz, struja, voda i telefon. Tel: 063 84 85 481

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Pankomerc
Dijagnostički centar Dr Lune