loader
Beotel net
poli

Projekat Ministarstva unutrašnjih poslova ,,MATURA 2018.“

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova već godinama preduzimaju aktivnosti na unapređenju bezbednosti učenika završnih razreda srednjih škola i očuvanju povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija. Tako se i ove godine uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizuje projekat «Matura 2018». Na teritoriji Policijske uprave u Prijepolju, prethodnih godina, aktivnosti policije dale su dobre rezultate i nije bilo evidentiranih incidenata i saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali maturanti.

U prethodnih nekoliko dana, na našem području u svim srednjim školama održana su predavanja na kojima su nadležni policijski službenici maturantima ukazali na štetnost konzumiranja alkohola i droga, kao i na važnost poštovanja saobraćanih propisa.

Osim preventivnih aktivnosti, pripadnici policije će u dane završetka školske godine i održavanja maturskih proslava pojačano kontrolisati javni red u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će biti organizovana maturska slavlja. Takođe, pojačano će kontrolisati saobraćaj a kontrole će biti usmerene na mlade vozače i otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanja vozilom bez vozačke dozvole, nekorišćenja sigurnosnog pojasa za vreme vožnje, upravljanja motornim vozilom u vremenu od 23 do 6 časova sa probnom vozačkom dozvolom i drugih prekršaja koje čine mladi vozači.

U narednom periodu biće održani i sastanci sa direktorima srednjih škola i predstavnicima đačkih parlamenata a sve u cilju da maturantima poslednji dani škole i maturske večeri proteknu što bezbednije.

Foto:SirmiumInfo

Etno selo Ilić

Dijagnostički centar Dr Lune