loader
Beotel net
sj

Izlio se Lim u Prijepolju , poplavljena domaćinstava u Sjenici

Obilna kiša i naglo topljenje snega podigli su nivo reke Grabovice u Sjenici, a podzemne vode su prodrle u nekoliko podruma u centru grada, dok je oko 100 domaćinstava u okolini nekadašnje fabrike Vesna i naselju Bukrš poplavljeno, rekao je zamenik predsednika opštine Mikailo Kaličanin.

Prema njegovim rečima, opštinske službe i Gorska služba spašavanja ispumpavaju vodu iz poplavljenih podruma i dvorišta i iz kotlarnice Osnovne škole 12. decembar.

Kaličanin je istakao da se zbog opasnosti od ponovnog izlivanja na kritičnim tačkama prati vodostaj reke Grabovice, a sve ustave su podignute.

Obilne padavine u severnoj Crnoj Gori su podigle nivo reke Lim, pa je na području opštine Prijepolje tokom proteklog vikenda došlo do izlivanja te reke.

Direktor JKP Lim Enis Memišahović kaže da je vodosnabdevanje u Prijepolju uredno i da je voda za piće bakteriološki i hemijski ispravna za piće, dok je u Brodarevu došlo do zamućenja na oba izvora.

Istakao je da vode u Brodarevu ima, ali da može da se koristi samo kao tehnička.

Iz ovog komunalnog preduzeća poslata je cisterna sa vodom za piće za potrebe doma zdravlja i vrtića i za potrebe građana Brodareva.

U naselju Zalugu je zabeleženo najviše štete,  prema rečima predsednika opštine Dragoljuba Zindovića koji navodi da su uglavnom poplavljena poljoprivredna zemljišta. Zindović je rekao da je opao vodostaj reke i da nema opasnosti od novog izlivanja.

Izvor: Tanjug/Blic

Etno selo Ilić

Dijagnostički centar Dr Lune