loader
Tehnikum Taurunum
beta

Složena zadruga i u Zlatiborskom okrugu?

Ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić rekao je danas da su za razvoj zadrugarstva u Srbiji ove godine izdvojena četiri puta veća sredstva, odnosno 825 miliona dinara.

Krkobabić je pre sastanka sa predstavnicima Zlatiborskog okruga i zemljoradničkih zadruga u Užicu kazao da će koncept razvoja zadrugarstva ostati isti ali da je novina formiranje složenih zadruga.

-               To će biti nov koncept i očekujemo da ćemo barem 1. marta izaći pred Vladu Srbije sa novim programom za ovu godinu, rekao je Krkobabić.

Kako je kazao, složene zadruge moći će da računaju na iznos od pola miliona evra, a ta sredstva treba da omoguće početni impuls koji je nužan da se postojeće specijalizovane zadruge povežu i tako predstavljaju novi privredni kvalitet.

Krkobabić je procenio da će biti dobro da jedna od složenih zadruga bude u Zlatiborskom okrugu, jedna u nekom od pet upravnih okruga na jugu a ostale u drugim delovima Srbije.

Načelnik Zlatiborskog okruga Dimitrije Paunović kazao je da je u toku 2017. raspoređSložena zadruga i u Zlatiborskom okrugu)en ozbiljan iznos sredstava za podsticaj razvoja zemljoradničkih zadruga i dodao da će taj program nastaviti da se realizuje i u 2018.

On je dodao da je današnji sastanak sa ministrom Krkobabićem važan da bi se utvrdili načini kako da lokalne samouprave sa teritorije Zlatiborskog okruga pomognu postojećim zemljoradničkim zadrugama ali i novoosnovanim.

Paunović je ocenio da je ulaganje u zemljoradničke zadruge dobro jer će se tako podstaći ravnomeran regionalni razvoj.

Izvor: Beta

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Zlatarski biseri
ES Komerc
Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc