loader
Tehnikum Taurunum
zgrada

U Sjenici i Priboju nije prodata nijedna nekretnina

Od početka godine, u Sjenici i Priboju nije prodat nijedan stan, a slična situacija je u Tutinu, gde su prodata dva stana i jedna kuća. S druge strane, na Zlatiboru od početka godine notari su overili čak 2.400 kupoprodajnih ugovora, a veća tražnja je i za nekretninama u Pirotu.

Sjenica, Tutin, Priboj – sve je zamrlo

Na teritoriji Sjenice nije prodat niti jedna kuća ili stan, pokazuju zvanični podaci Republičkog geodetskog zavoda objavljeni u Registru o prometu nepokretnosti. Kako u ovoj varoši na Pešterskoj visoravni nema licenciranih agenata za promet nekretnina, teško je bilo saznati zbog čega svi izbegavaju kupovinu kuća i stanova u Sjenici. Građani uglavnom kažu da ljudi ne vide perspektivu u ovoj opštini.

– Oni koji imaju novca kupuju stanove i kuće u Novom Pazaru, Kragujevcu, Beogradu i Sarajevu. Ne vide ovde perspektivu za svoju decu, pa im kupuju nekretnine u većim gradovima gde imaju veće mogućnosti za školovanje, zaposlenje i bolji život – pričaju Sjeničani.

Slična situacija je i Tutinu gde su od početka godina prodata dva stana i jedna kuća, dok je prema podacima Registra o prometu nepokretnosti u prvih devet meseci u Novom Pazaru prodato 18 stanova ukupne površine 927 kvadrata i to za nešto manje od 544.000 evra.

Prometa nekretninama u Priboju uopšte nema. Opštinsko veće prošle sedmice konstatovalo je da se prosečna cena kvadratnog metra, na osnovu koje će se zaračunavati porez na imovinu za 2018. godinu, neće menjati u odnosu na tekuću, jer za godinu dana nije prodata nijedna nekretnina. Prosečna cena kvadrata za obračun poreza ostaće ista i u Prijepolju. Mada se ovde koliko – toliko trguje nekretninama, osnova za promenu prosečne cene nema jer ni u jednoj zoni nije prodato više od tri istovrsne nekretnine.

Izvor: Blic

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Pankomerc
Zlatarski biseri
ES Komerc
Dijagnostički centar Dr Lune