loader
Beotel net
Trim staza

Novi izgled centralne turističke zone na Zlataru !!!

                

Centralna turistička zona na Zlataru opremljenija je za dve nove trim staze, a uskoro će dobiti i ekološki park, što će doprineti poboljšanju turizma, kao i novim privlačnijim sadržajima za turiste.

„Upravo se nalazimo na jednom od tih projekata, na jednoj pešačkoj stazi. Projekat je Opštine Nova Varoš koje je finansiralo Ministarstvo ekologije. Izgradnja ove trim staze i izgradnja ekološkog parka je dužine oko 1200m sa svim propratnim sadržajima i mobilijarom koji čine jednu stazu kompletnom. Nalazi se u samom srcu Zlatara. Ovo je jedna novina gde su gosti zaista zadovoljni jer sada kada đođu mogu da izađu da prošetaju, da sede u šumi, treniraju i da uživaju u svežem planinskom vazduhu. Novina je da će se u narednih par dana krenuti sa resvetom ovih 1200m staze, tako da će i u noćnim uslovima moći da se koristi. Turistička organizacija Zlatar je aplicirala kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Dobili smo novi projekat, a to je proširenje turističke zone Zlatara i jedne nove staze. Ona je u samoj završnoj fazi. Očekuje se za narednih 15 dana postavljanje mobilijara, gde smo od raskrsnice kod vile Zlatarke do zip-lajna i do crkve uradili novu pešačku stazu u dužini od 800m koja će takođe da bude sa svim propratnim sadržajem, odnosno signalizacijom, klupama za odmor, kantama za smeće i elementima trim staze“ , rekao je Branko Pucarević, direktor Turističke organizacije Zlatar.

U završnoj fazi je izgradnja vidikovca na Tavničkom jezeru, a u planu je i jedan novi vidikovac na samom Zlataru., za koji se očekuje da bude završen do jeseni ili početkom proleća naredne godine.

„Već radimo na projektu i idejnom rešenju nastavka projekta koji bi trebalo  da se radi u toku ove godine ili početkom sledeće.  Pešačka staza se proteže od zaseoka Botići do  vidikovca Glavica. U tom trenutku će od Nove Varoši do samog  vidikovca biti nekoliko kilometara uređene staze, spremljene za šetanje i uživanje i u narednom periodu ćemo sve pokušati da osvetlimo kako bi gosti mogli da je koriste u večernjim časovima. To je otprilike 10km pešačke staze na Zlataru. To će biti zaista jedna velika novina“ , rekao je Pucarević.

Ukupna vrednost ovih projekata je oko 7 miliona dinara, od toga 4 miliona za  izgradnju ekološkog parka i trim staze, a za nastavak pešačke staze 2,2 miliona dinara.

 

Zlatarpress.rs

Etno selo Ilić

Eko - Varoš
Pankomerc
Eko aplikacija
Dijagnostički centar Dr Lune