loader
Beotel net
h

Danas je 16.maj Međunarodni dan SOS telefona.

 

Od početka rada  zaključno sa 31.12.2021.  primljeno  5 879 poziva na SOS telefon pokrenuto  130 pravnih postupaka u sferi zaštite od nasilja,  obavljeno 530 individualnih pravnih, psiholoških i socijalnih konsultacija u prostorijama organizacije a za pomoć i podršku  se obratilo  715 žena.

 Uprkos brojnim izazovima Ženski centar  Užice je istrajao i uspeo da ovu važnu uslugu za žene održi i da je 2018 licencira. SOS Ženskog centra Užice  je jedina licencirana usluga za žene sa iskustvom  nasilja na području Zlatiborskog okruga.

Iako je usluga uspostavljena sredstvima Grada Užica na telefon se javljaju žene sa čitavog Zlatiborskog okruga pa  je to bio orazlog da se pokrenu aktivnosti zagovaranja (koje još uvek traju)  za regionalizaciju ove usluge na način da više lokalnih samouprava učestvuje u finansiranju čime bi se obezbedila s jedne strane finansijska održivost rada a s druge strane pokrivenost ovom uslugom čitave teritorije Zlatiborskog okruga .

 Uslugu sufinansiraju Grad Užice sa 500.000, dinara, Opština Čajetina sa 250.000 dinara.  Opštine Nova Varoš i Priboj su u više navrata planirale  sredstva  ali nikada nisu ras pisali postupak Javne nabavke za ovu uslugu tako da su planirana sredstva utrošena u druge svrhe.

Opština Arilje još uvek nije u  ovoj godini raspisala  Javnu nabavku iako su u Budžetu planirana sredstva u iznosu od 300.000 dinara prema predlogu koji je Ženski centar Užice uputio svim lokalnim samoupravama Zlatiborskog okruga.

Ženski centar Užice je u ovoj godini angažovan i od strane Opštine Raška da pruža uslugu SOS telefona. .

SOS telefon Ženskog centra Užice možete pozvati svakog radnog dana od 8 do 20 časova

na broj 0800 333445 . Ovaj poziv je bespalatan za sve  mobilne  i fiksne  mreže a usluga je  besplatna.

Prilikom poziva SOS telefona možete, ako želite, ostati anonimni i ne morate ostavljati Vaše ime i prezime, niti kontakt podatke.

Etno selo Ilić

Eko aplikacija
Pankomerc
Dijagnostički centar Dr Lune
Eko - Varoš