loader
Beotel net

Bajkovito mini selo Ljubodraga Ćirovića iz Negbine

Ručno izrađene kućice, fontana  i ambijent kao iz bajke već dugi niz godina krase dvorište Ljubodraga Ćirovića iz sela Negbina kod Nove Varoši.

„Odmah posle ženidbe supruga je dala predlog da tu u dvorištu posadimo cveće i uredimo ovo dvorište koje je i samo po sebi već bilo lepo. Ja sam taj predlog prihvatio i počeli smo sa cvećem. Posle su stigla i deca. Kasnije sam krenuo sa pravljenjem klackalica i ljuljaški za decu. Tek kasnije došao sam na ideju da pravim ove kućice. Dolazila mi je ideja za idejom. Napravio sam i fontane , i sve se to lepo uklopilo u ovaj prirodni ambijent.  I dalje radim na tome, imam još dosta ideja. Sve sam ručno izradio, nemam nikakve mašine, da bi to bilo možda preciznije odradjeno. Da bi izdradio jednu ovakvu kućicu potrebno mi je oko 4 do 5 dana, ne treba mnogo vremena, samo je potrebna volja i trud“, rekao je Ljubodrag.

Ideja za ovo idilično mini selo, proizišla je pre svega   iz želje da usreći svoju decu. Ali kako je vreme prolazilo Ljubodrag je dobijao puno ponuda za prodaju ovakvih kućica, koje kako kaže, nije ni malo lako izraditi jer svaka krije neku svoji posebnu priču.

„Imao sam zamisao da sve to izgleda kao u bajci, poput ovog zamka, kako bi to bilo zanimljivo maloj deci, to je i bio razlog zbog koga sam krenuo sa ovim. Da usrećim svoju decu“, ističe Ljubodrag.

„Moj tata je ovo počeo da radi još kada smo mi bili mali, kako bi nama ulepšao detinjstvo. Kod nas su dolazili drugari  iz sela, družili smo se tu, imali smo bazen, ljuljašku klackalicu. I svi su nekako voleli da se igraju kod nas u dvorištu. Često smo se okupljali i noću. Nama je uvek bilo lepo i zabavno i zaista smo  uz trud i talenat oca imali jedno lepo detinjstvo“, kaže Ljubodragova ćerka  Željana .

A kada dodje zima i sneg prekrije ovu idiličnu bajku, Ljubodrag pravljenje kućica zamenjuje bojama i platnom na kome oslikava prava remek dela. Ovaj skromni čovek nada se da će u budućnosti ova bajka zaživeti i da će ljubitelji prirode prepoznati ovo mesto kao novu turističku atrakciju.

 

Zlatarpress.rs/ Suzana Popović

Etno selo Ilić

Pankomerc
Eko aplikacija
Dijagnostički centar Dr Lune
Eko - Varoš