loader
Beotel net
šđđ

U opštini Nova Varoš proglašena vanredna situacija

Na sednici kriznog štaba održanoj danas, članovi kriznog štaba odlučili su da se u opštini Nova Varoš uvede vanredna situacija. Ova odluka doneta je  zbog obilnog snega koji već par dana pada na teritoriji opštine I pravi obilne probleme, kao i neprohodnih puteva u mnogim selima među kojima ima i dosta sela koja su od juče bez električne energije.

“Preko vikenda je pala ogromna količina snega na područiju opštine Nova Varoš, pogotovo na visokim planinskim prevojima nekoliko naših mesnih zajednica.  Uveli smo vanrednu situaciju kako bi smo angažovalu svu našu mehanizaciju kojom u opštini raspolažemo.  Traktori sa vozama, od juče čiste seoske puteve, ali su  nemoćni protiv ovolikog snega, pa smo primorani da angažujemo tešku mehanizaciju. Prvo će se čistiti do centara mesnih zajednica, a zatim prema zaseocima i očekujemo da će u narednih par dana svi putevi biti prohodni. Prohodnost  putevi su nam prvenstveno prioritet zbog osoba koji budu imali potrebe za lekarskom  pomoći. Naredna dva dana biće organizovana I akcija odvoženja snega sa gradskih ulica, kako bi se očistili trotoari ali I kako bi uklonili sneg pre novih padavina, koje su najavljene za naredne dane”, rekao je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Zbog loših vremenskih uslova I neprohodnih puteva , u školama u selima Božetoći I Jasenovo danas nije bilo nastave, dok se u drugim selima nastava odvija u otežanim uslovima.

Nakon višesatnih padavina sneg je u pojedinim novovaroškom selima dostigao visinu do čak 80 centimetara.

 

 

Zlatarpress.rs/ Suzana Popović

Etno selo Ilić

Pankomerc
Eko aplikacija
Eko - Varoš
Dijagnostički centar Dr Lune