loader
Beotel net
Radosav

Raspisan drugi Javni poziv za prevoz putnika u opštini Nova Varoš!!!

Opštinsko veće opštine Nova Varoš je na osnovu odluke o javnom prevozu putnika u gradskom i prigradskom prevozu na teritoriji opoštine Nova Varoš, drugi put ove godine raspisalo Javni konkurs za prikupljanje ponuda za poveravanje obavljanja linijskog prevoza putnika u gradskom i prigradskom prevozu u opštini Nova Varoš.
 
"Kako se prvi put nije niko javio za izvršenje tih usluga mi smo Javni poziv morali da obnovimo i to smo učinili 19.novembra. Javni poziv traje 15 dana, nakon čega očekujemo da će se javiti neko ko će ispunjavati zakonske uslove za prevoz naših sugrađana. To nam je prvenstveno važno za putne pravce Nova Varoš - Kokin Brod, Vraneša, Radoinja i Rutoši, kao i Nova Varoš - Brdo, Drmanovići, Akmačići, Božetići i Komarani. Verujem da ćemo ovog puta  odabrati nekog vršioca usluga i konačno rešiti jedan od najvećih problema. To je jedan od gorućih problema u našoj opštini, zato što mi ne možemo na drugi način da angažujemo nekog da vozi putnike osim ovim putem, ovo je jedini zakonski put,i samo na ovaj način možemo da  odaberemo nekoga ko će vršiti usluge prevoza putnika u našoj opštini", rekao je predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević.
 
 
Opština Nova Varoš je već ranije ove godine uzela učešće na konkursu Ministarstva za brigu o selu, za dodelu sredstava za kupovinu minibusa za potrebe prevoza seoskog stanovništva.
 
"Iz Ministarstva su nas obavestili da je velika zainteresovanost za ovaj konkurs, da imaju oko 60 zainteresovanih opština za rešavanje istog problema, a da oni imaju novac za oko 20 minibusa. To znači da je ogromna konkurencija , da je veoma teško doneti odluku kome dati novac za nabavku minibusa", istakao je  Vasiljević.
 
 
Prema rečima  Vasiljevića najveći problem rešavanja linijskog prevoza u opštini predstavlja manjak autoprevoznika koji se javljaju na pomenuti konkurs, jer se u proteklih nekoliko godina na ovaj konkurs odazvao samo autoprevoznik "Janjušević", sa kojim je opština do skoro i imala ugovor o saradnji.
 
 
 
 
Zlatarpress.rs/Suzana Popović
Foto/Zlatarpress.rs

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc