loader
Ideal keramika

Digitalni rendgen aparat za Dom zdravlja

Ministarstvo za razvoj nedovoljno razvijenih opština je podržalo Opštinu Nova Varoš u realizaciji dva važna projekta: Izrada projektno-tehničke dokumentacije za 2. fazu izgradnje Trga vojvode Petra Bojovića i Nabavka savremenog digitalnog rendgen aparata.

Zahvaljujući podršci Ministarstva, Opština je pre nekoliko dana potpisala ugovor sa firmom ?VISARIS? d.o.o. iz Beograda o isporuci univerzalnog digitalnog rendgen aparata, za opštu radiografiju, koji će biti instaliran u Domu zdravlja u Novoj Varoši.

Vrednost ovog rendgenskog aparata, tipa ?VISION V? je 9.120.000,00 dinara sa PDV. 70% ukupne vrednosti je finansiralo Ministarstvo, a ostatak iz opštinskog budžeta.

Nabavka digitalnog aparata je od velikog značaja za sve stanovnike opštine Nova Varoš, jer će omogućiti kvalitetniju, bezbedniju i bržu izradu rendgendskih snimaka, koji su od velikog značaja za preventivne i dijagnostičke preglede pacijenata naročito u vreme pandemije korona virusa.

Ovakav tip digitalnog rendgena koristi se za sve vrste radiografskih snimanja pacijenata, u stojećem, ležećem ili sedećem položaju. Konstrukcijom i tehničkim karakteristikama ispunjava sve potrebne standarde za pristupačnost osobama sa invaliditetom. Proces snimanja je maksimalno pojednostavljen i bezbedan, tako da se samo snimanje izvodi daleko brže nego na klasičnim aparatima. Zahvaljujući savremenom laserskom printeru omogućen je vrhunski kvalitet snimaka visoke rezolucije, sa brzinom štampe od 70 filmova na sat.

U narednih mesec dana očekuje se isporuka i montaža opreme u RTG kabinetu, puštanje u rad i obuka zaposlenih u Domu zdravlja u Novoj Varoši.

Realizacijom ovog projekta, nastavlja se podrška lokalne samouprave stvaranju tehničkih uslova za unapređenje primarne zdravstvene zaštite, na teritoriji Opštine Nova Varoš, na korist svih građana opštine.

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Pankomerc
Dijagnostički centar Dr Lune