loader
Ideal keramika
suza

JP "3. Septembar"- Voda ispravna za piće !!!

I ako je u letnjim mesecima potrošnja vode znatno veća nego inače iz JP „3. Septembar“ kažu da vode za sada ima dovoljno ali apeluju na racionalniju potrišnju.

„Situacija sa vodom je stabilna i za sada nemamo problema. Izvorišta jesu utanjila malo ali smo uključili Crno Vrelo, i na taj način nadomestili nedostajuće količine vode. Naravno, to nije razlog da ne apelujemo na naše korisnike da racionalno koriste vodu. Sporadični kvarovi se dešavaju jer je mreža prilično stara i oprema koju koristimo takođe, tako da se dešavaju iskakanja iz sistema ali se mi trudimo da što brže i efikasnije rešimo nastali problem, kako bi korisnici imali vodu“, rekla je Suzana Šuljagić, direktorka JP „3. Septembar“.

I pored brojnih komentara koji ovih dana kruže društvenim mrežama koji se odnose na to  da voda za piće u Novoj Varoši nije ispravna, direktorica je istakla da je voda potpuno bezbedna za piće kao i da se redovno kontroliše.

„Voda za piće je potpuno ispravna, uzrokovanje vode radi Zavod za javno zdravlje Užice po ugovoru koji imamo sa njima 18 uzoraka mesečno se uzima sa različitih lokacija.Poslednji rezultati su apsolutno svi ispravni i korisnici moraju da znaju da rezultati prvo stižu kod sanitarne inspekcije koja automatski reaguje ukoliko nešto nije u redu“,  ističe Šuljagić.

Pored apela na racionalniju potrošnju vode, iz JP „3. Septembar“ uputili su i apel građanima da ne odlažu ne kominalni otpad pored kontejnera, već na mesta koja su za to predviđena.

 

 

Zlatarpress.rs

 

 

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc