loader
DE Heus

Na jesen počinje gradnja puta od Zlatara do Prijepolja

Na nedavno održanom radnom sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Prijepolju, dogovorena je modernizacija i asfaltiranje putnog pravca od manastira Svetih Kozme i Damjana na Vodenoj poljani do manastira Mileseve.

"Vrednost ovog projekta, koji će biti finansiran od strane Republike Srbije je oko sto miliona dinara .Asfaltirani put omogući će spajanje dve opštine, a samim tim i dovođenje investitora, otvaranje novih radnih mesta, ali i razvoj zimskog turizma na ovoj planini" rekao je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Početak realizacije ovog projekta očekuje se prema recima Zorana Drobnjaka, vd direktora „Puteva Srbije“ u avgustu ili septembru, a kako je istakao Vasiljević obzirom da građevinska sezona u našoj opštini kratko traje baš zbog velike nadmorske visine i loših vremenskih uslova ovaj projekat biće realizovan do kraja iduće godine.

"U budućnosti plan je da se radi nova žičara sa najvišeg vrha Zlatara do sela Drmanovići. Već imamo neka idejna rešenja koja će biti u razmatranju" - dodao je Vasiljević.

Manastir Sv. Kozme i Damjana nalazi se na mestu zvanom Vodena poljana. Od najvišeg vrha Zlatara udaljen je svega 2km,a zlatarski predeli su zivopisni pogotovu u proleće kada nakon hladne i duge zime sve to izgleda potpuno bajkovito i nestvarno. Ova bogomolja namenjena je putnicima namernicima, turistima i svima koji traže mir i lek u zlatarskim šumama, a modernizacija ovog puta samo će još više upotpuniti turističku ponudu.

 

Izvor i foto:zlatarpress.rs/ Vida Pušičić

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 84 85 481

    Prodajem placeve na Zlataru na samo 10 minuta od centra grada. Lokacija odlicna, blizu ski staze. Obezbeđeni prilaz, struja, voda i telefon. Tel: 063 84 85 481

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Pankomerc
Dijagnostički centar Dr Lune
Zlatarski biseri
ES Komerc