loader
DE Heus

Ove subote 22. Limska regata

Tradicionalna Limska regata  održaće se po 22. put u subotu 5. juna. 

Usled epidemiološke situacije regata se ove godine nece odrzati kao i ranijih godina kada je start regate bio iz Plava, a zavrsetak na plaži Petrovac u opstini Prijepolje.

"Ove godine je skracena trasa održavanja pa će okupljanje učesnika biti od 10 do 11 časova ispred manastira Kumanica, start regate planiran je u 11 časova,  a očekuje se dolazak raftera na ušću reke Milesevke u Lim u 15 časova. Kasnije će uslediti pozdravna reč organizatora kao i ručak za sve učesnike. Obzirom da nam vodostaj reke Lim ide na ruku, ovde godine Turisticka organizacija Prijepolje je u dogovoru sa predstavnicima rafting klubova odlučila da se Limska regata završi na ušću reke Milesevke u Lim i time omogućimo našim gradjanima da pozdrave i isprate naše raftere duž cele Opštine. Obzirom da smo sa organizacijom krenuli tek po ukidanju vanredne situacije u našoj Opštini, objavom zvanične promocije regate, za 48 sati imamo prijavljenih 10 plovila što od kapaciteta pojedničnih plovila iznosi od 50-80 učesnika"- rekla je za RTV Zlatar direktorka TO Prijepolje, Ilda Čolović.

 Ovom manifestacijom Turistička organizacija Prijepolje započinje letnju turističku sezonu aktivnog odmora na reci Lim pod sloganim "ja biram Srbiju" u sklopu letnje promocije Turisticke organizacije Srbije i pod sloganom naše organizacije "Iz Prijepolja s ljubavlju".

  Da podsetimo Međunarodni rafting spust niz brzake Lima je, zbog pandemije korona virusa prošle godine , organizovan od manastira Kumanica do Petrovca. Inače ova manifestacija, prethodnih godina trajala je tri dana, a rafteri su se u etapama spuštali od Plava do Berana, zatim od Berana do Bijelog Polja, da bi treći dan vodama Lima uplovili u Prijepolje na plažu u Petrovcu.

 

Izvor: Zlatarpress.rs /Vida Pušičić

Foto: TO Prijepolje

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 84 85 481

    Prodajem placeve na Zlataru na samo 10 minuta od centra grada. Lokacija odlicna, blizu ski staze. Obezbeđeni prilaz, struja, voda i telefon. Tel: 063 84 85 481

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Zlatarski biseri
Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc
ES Komerc