loader
DE Heus
Forum

Održan prvi sastanak Partnerskog foruma na izradi plana razvoja opštine Nova Varoš za period od 2022-2029 godine !!!

U Novoj Varoši danas je  održan je prvi sastanak Partnerskog foruma na izradi plana razvoja opštine Nova Varoš za period od 2022-2029 godine. U prisustvu brojnih predstavnika javnog i privatnog sektora, privrede, obrazovanja, kulture, sporta i medija.

"Današnji događaj je  jedan u nizu događaja koji se planiraju u smislu otvaranja procesa ka učešću javnosti, budući da iza samog procesa izrade Plana razvoja postoji čitav organizacioni sklop kroz koji će se proizvoditi nacrti dokumenata i postavljati prioritetni ciljevi razvoja Nove Varoši. Plan će se doneti na period od preko sedam godina, tako da je to jedna dugoročna razvojna vizija i prioritizacija za ovu lokalnu samoupravu. Zadovoljstvo mi je da kažem da je Nova Varoš zaista jedan od najboljih primera dobre prakse svih lokalnih samouprava u smislu kvaliteta izrade programskog budžeta  ali i brojnih drugih projekata koji ukazuju na proaktivnost lokalne administracije", rekla je Milena Radomirovic, iz Stalne konferencije gradova i opština.

Prioritetne oblasti Plana razvoja opštine Nova Varoš  su ekonomski razvoj, društveni razvoj , infrastruktura i zaštita životne sredine. Planirano  je da se konačna verzija plana usvoji do marta 2022 godine  a građani i institucije se mogu uključiti u izradu plana.

"Skupština opština Nova Varoš je prepoznala značaj ovog projekta i ušli smo u prvu fazu koja podrazumeva analizu prethodne strategije održivog razvoja Nove Varoši. Prema Zakonu o planskom sistemu i Zakonu o budžetskom sistemu, Plan razvoja je najviši pravni dokument u lokalnoj samoupravi a proces izrade je sveobuhvatan i ne zavisi samo od zaposlenih u lokalnoj samoupravi već od svih građana i zainteresovanih strana. U prethodnom periodu izvršili smo analizu zainteresovanih strana, predsednik opštine je imenovao koordinacioni tim i tematske radne grupe ali smo na današnjem sastanku dobili interesovanje i drugih strana tako da ćemo verovatno  proširiti tematske grupe. Ono što nas očekoju u narednom periodi jeste da razradimo tematske oblasti za koje smo se opredelili", istakla je Marijana Đokić, koordinatorka za izradu Plana.

 

Da podsetimo, opština Nova Varoš dobila je podršku za izradu Plana razvoja u okviru projekta „Javne i privatne finansije za razvoj – obezbeđivanje održivih lokalnih zajednica unapređivanjem planiranja lokalnog razvoja u  Republici Srbiji koji se finansira iz  bespovratnih sredstava slovačke razvojne pomoći ( SlovakAid), a sprovodi posredstvom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNOPS), pri čemu je Stalna konferencija gradova  i opština (SKGO) implementacioni partner.

 

Zlatarpress.rs

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 84 85 481

    Prodajem placeve na Zlataru na samo 10 minuta od centra grada. Lokacija odlicna, blizu ski staze. Obezbeđeni prilaz, struja, voda i telefon. Tel: 063 84 85 481

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Zlatarski biseri
Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc
ES Komerc