loader
Ideal keramika
SKUPSTINA

ZASEDAO NOVOVAROŠKI PARLAMENT! USVOJEN PRVI REBALANS BUDZETA ZA 2021 GODINU!!!

Danas je održana deveta po redu sednica Skupštine opštine u Novoj Varoši. Na dnevnom redu našlo se 19 tačaka. Najbitnija tačka dnevnog reda bila je usvajanje rebalansa budzeta za 2021 godinu.

„Današnja sednica protekla je u jednoj korektnoj i konstruktivnoj atmosferi . Svi odbornici su učestvovali  u najboljem interesu za naše građane i našu opštinu, sa svojim predlozima i svojim sugestijama. Skinuli smo sa dnevnog reda današnje sednice Skupštine opštine tačku dnevnog reda koja se odnosi na izbor članova saveta mesnih zajednica, pre svega zbog još uvek nepovolje epidemiološke situacije. Očekujemo popuštanje mera od strane Republičke Vlade i  Republičkog kriznog štaba u toku meseca juna i nakon toga u skladu sa tim preporukama mi ćemo doneti odluku o raspisivanju izbora za članove saveta mesnih zajednica“, rekao je Branko Popović, predsednik skupštine opštine Nova Varoš.

„Imali smo prvi rebalans u toku ove godine, na skoro pola godine što je redak slučaj, ali mi to isključivo radimo zbog projekata koji su podržani od strane ministarstava Vlade Republike Srbije i naše odlične saradnje, to nam je mnogo pomoglo i to nam je vetar u leđa. Pored našeg skromnog budzeta od 750 miliona dinara ovim rebalansom uvećali smo naš budzet za skoro 180 miliona, i to će kroz realizaciju svega što planiramo da uradimo mnogo promeniti život naših sugrađana. Takođe danas je na dnevnom redu bila i još jedna veoma važna tačka, gde su se odbornici jednoglasno složili. Da otuđimo iz javne svojine odnosno prodamo  fabriku obuće ili takozvanu „Obućaru“, zato što smatramo da fabrike treba da budu u vlasništvu privatnih preduzetnika koji zapošljavaju i otvaraju nova radna mesta“, rekao je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Vasiljević i Popović su izneli zahvalnost predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, zahvaljujući kojem se u Novoj Varoši realizuju brojni projekti, kao i povodom najave izgradnje gasovoda od Zlatibora do Nove Varoši, kao i puta Priboj-Kokin Brod. Popović je istakao i da će uputiti poziv predsedniku Vučiću da dođe u Novu Varoš,  kao i da će poseta najverovatnije biti  sprovedena krajem godine.

Na devetoj sednici Skupštine oppštine Nova Varoš usvojen je prvi rebalans budzeta za ovu godinu, odnosno njegovo uvećanje za 176,9 miliona dinara i on sada iznosi ukupno 933,9 miliona dinara, a predviđena sredstva biće usmerena na kapitalne investicije. Ono što je obeležilo sednicu je i imenovanje Branka Pucarevića za novog direktora Turističke organizacije Zlatar, na mandat od 4 godine. Takođe danas su se na dnevnom redu našli i izveštaji i planovi rada Opštinskog centra za socijalni rad, Javne ustanove „Sportski objekti“, i Turističke organizacije regija Zapadne Srbije.

 

Zlatarpress.rs

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 84 85 481

    Prodajem placeve na Zlataru na samo 10 minuta od centra grada. Lokacija odlicna, blizu ski staze. Obezbeđeni prilaz, struja, voda i telefon. Tel: 063 84 85 481

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Zlatarski biseri
Dijagnostički centar Dr Lune
ES Komerc
Pankomerc