loader
Beotel net
Ristić

Mišo Ristić: Od ugostitelja do baštovana !!!

Surfinija, Petunija, Muškatle i Kadife uticale su na to da jedan Novovarošanin svoju ugostiteljsku uniformu zameni baštovanskom i opredeli se za uzgoj i prodaju cveća.

„Ljubav prema cveću nasledio sam od mame,  njaverovatnije, jer je ona imala bašticu tu ispred kuće , sređivala dvorište. Kada je ona umrla ja sam nastavio to da sređujem i tako je to počelo, sada malo prošireno. Gajim sezonsko cveće poput Surfinije, Muškatle, Petunije, Kadife, Karanfil“, rekao je Mišo Ristić, proizvođač cveća.

S obzirom da se za proizvidnju odlučio prošle godine u vreme  kada je proglašena epidemija korona virusa , za sada ima dva plastenika gde je asortiman raznovrstan.

„Najčešće kupuju Surfinije, padajuće Muškatle i Karanfile za neki poklon, a i za dvorište naravno da ga ulepšaju. Vlasnici kafića takođe kupuju kako bi ulepšali svoje bašte, oni su i najveći kupci. Ja sam već skoro sve prodao, još vrlo malo cveća je ostalo . Sada je red kada idu Hrizanteme , one su jesenje i sada njih imam da rasadim i u jesen prodajem“, ističe Ristić.

Prema cveću  i biljkama treba se ophoditi kao prema čoveku, kaže naš sagovornik, i dodaje da vreme provedeno u plastenicima njega čini srećnim.

„Kada si tu ne gledaš na vreme, to je ceo dan, mora baš da se posveti pažnja cveću. Po meni je Surfinija kraljica cveća, jer cveta celo leto“, kaže Ristić.

Situacija koja nas je zadesila će proći, bitno je da ljudi ostanu stabilni jer život se svakako nastavlja. Neka svako radi ono što ga ispunjava i čini srećnim,. Neka sluša muziku , slika, gleda filmove, ili poput našeg Miša uzgaja cveće.

 

 

Zlatarpress.rs

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 84 85 481

    Prodajem placeve na Zlataru na samo 10 minuta od centra grada. Lokacija odlicna, blizu ski staze. Obezbeđeni prilaz, struja, voda i telefon. Tel: 063 84 85 481

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc
Zlatarski biseri
ES Komerc