loader
Beotel net
Gondola

Svečano otvorena Gold gondola na Zlatiboru !!!

Najznačajniji decenijski projekat opštine Čajetina za koji je izdvojeno više od 13 miliona evra, nakon 5 godina  danas je svečano pušten u rad, a svečanom otvaranju prisustvovao je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović podsetio je građane u svom govoru na birokratske teškoće kroz koje je opština prolazila pri realizaciji projekta, ali uz podršku države danas je i zvanično otvorena Gold gondola, najduža gondola na svetu a poseta predsednika Republike Srbije Aleksandra  Vučića pokazuje i da je otvoren dijalog za dalju saradnju i nacionalno dobro.
Predsednik Republike Srbije je u svom obraćanju javnosti istakao da će država bez obzira na političke razlike nastaviti da pomaže i podržava ovakve projekte jer su oni od značaja za građane Srbije i razvoj naše zemlje.

„Došao sam ovde ne zbog razgovora političkih partija, mada smo i za to smo spremni, nego zato što podržavamo ovaj veliki projekat i sve što dobro donosi našim građanaima. Nećete čuti od mene da je gondola loša zato što ju je gradio neko drugi. Ja sam ponosan na ovaj projekat i pomoći ćemo koliko možemo oko svega. Došao sam da čestitam svima jer su uradili veliku stvar ne samo za ovu planinu, nego za čitavu Srbiju. Biće izgrađena obilaznica oko Zlatibora, i brza saobraćajnica ka Užicu, autoput koji će biti završen do Požege takođe će olakšati dolazak do Zlatibora. Nadam se da ćemo imati još veći broj turista i očekujemo još ovakvih projekata u celoj Srbiji“, rekao je Vučić.

Gold gondola-Zlatibor je najduža panoramska gondola na svetu i predstavlja novu turističku atrakciju Srbije i regiona. Duga je ukupno 9 kilometara i ona povezuje centar Zlatibora sa vrhom Tornik, a preko Ribničkog jezera nalazi se i međustanica. Gondola trenutno ima kapacitet od 600 putnika po satu, 55 zasebnih kabina sa po 10 mesta, a maksimalni kapacitet gondole je 90 kabina i 1000 putnika po satu. 

 

 

 

Zlatarpress.rs

Etno selo Ilić

Dijagnostički centar Dr Lune

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/opt/alt/php56/usr/lib64/php/modules/redis.so' - /opt/alt/php56/usr/lib64/php/modules/redis.so: undefined symbol: igbinary_serialize

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: