loader
Tehnikum Taurunum

GOLD GONDOLA: Evo kada će najduža žičara na svetu prevesti prve putnike i ko ima pravo na besplatnu kartu

 

Višedecenijski san Zlatiboraca, da panoramskom gondolom povežu turistički centar planine i vrh Tornik, počeće se ostvarivati od ponedeljka.

Najduža žičara na svetu, potvrdio je „Blicu“ Milomir Tucović, zamenik direktora JP „Golg gondola Zlatibor“, prve putnike će prevesti 11. januara, a zvanično će biti otvorena narednog četvrtka.

 

-Gondola će u zimskom periodu raditi svakodnevno od 8.30 do 15.00. Mlađima od šest godina neće se naplaćivati karta, cena za decu je 550, a za odrasle 1.000 dinara, - kaže Tucović.

Turistička atrakcija koja će unaprediti turističku ponudu Zlatibora, i čiji kamen temeljac je zakopan avgusta 2015. godine, 31. decembra je, pošto je uspešno prošla sve testove, dobila upotrebnu dozvolu.

Gondola se od polazišta na Obudojevici, preko međustanice kraj Ribničkog jezera, do krajnje stanice na Torniku, prostirati trasom dugom devet kilometara. Vožnja u jednom pravcu trajaće 25 minuta, a u svojih 55 kabina sa po 10 mesta moći će da preveze 600 putnika na sat. Ipak, zbog epidemioloških mera do daljnjeg će u jednoj kabini biti najviše četiri čoveka.

-Prvih deset dana rad gondole će nadzirati predstavnici francuske kompanije „Pomagalski“ od koje je kupljena oprema i koji su obučili naše radnike, - objašnjava Tucović.

Zlatiborska gondola projekat je vredan 13 miliona evra, računajući opremu i građevinske radove, i u potpunosti je finansirana iz budžeta opštine Čajetina.

 

 

Izvor: blic.rs

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Zlatarski biseri
Pankomerc
ES Komerc
Dijagnostički centar Dr Lune