loader
Tehnikum Taurunum

Počela vakcinacija Pfizer-Biontek vakcinom u zlatiborskom okrugu

By Tijana Toljić   8. januar

 

 

Vest o vakcinaciji koja je počela u Srbiji, obradovala je mnoge, a posebno radnike zaposlene u zdravstvenim ustanovama.

Vakcinacija Pfizer-Biontek (Pfizer and BioNTech) vakcinom počela je danas u zlatiborskom okrugu, nakon što je izvršena preraspodela 280 doza  vakcina svim zdravstvenim ustanovama, a ona se odnosi na vakcinisanje zdravstvenih radnika koji su i najviše izloženi riziku od zaraze virusom kovid 19.

 

„Danas je Zavodu distribuirano 280 doza Pfizer- Biontek Covid19 vakcine, ona je do sada distribuirana svim vakcinalnim punktovima, odnosno svim zdravstvenim ustanovama na teritoriji zlatiborskog okruga. Prva isporuka vakcine namenjena je za vakcinaciju svih radnika koji rade na kovid odeljenjima, u kovid ambulantama i službama za dijagnostiku kovid 19 virusa. Vakcinacija će se sprovesti danas i sutra”, rekla je ispred Zavoda za javno zdravlje Užice, pr dr Katarina Ristović.

Ovom Zavodu prethodno je dostavljen spisak o broju zdravstvenih radnika koji su izrazili želju za vakcinacijom, a Pfizer-Biontek  vakcina će morati da bude upotrebljena u predviđenom roku, prema protokolu, kako ne bi propala.

Ukoliko od momenta izjašnjavanja od prošle nedelje, kako navode iz Zavoda do danas, neko od prijavljenih radnika za vakcinaciju odustane iste, njegovo mesto može “popuniti” drugi radnik koji želi da se vakciniše, jer postoji rok za koji se vakcina mora iskoristiti, kako njeno dejstvo ne bi isteklo.  

Da podsetimo, Fajzer i Biontek su prvi proizvođači na svetu čija je vakcina odobrena za upotrebu kao efikasna i bezbedna, a za sva medicinska pitanja u vezi sa ovom vakcinom moguće je obratiti se putem telefona 011/363 00 65 ili mejla MedInfoSerbia@pfizer.com.

 

Foto: zoomue.rs, blic.rs

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Dijagnostički centar Dr Lune
Zlatarski biseri
ES Komerc
Pankomerc