loader
Tehnikum Taurunum

Koliko snega, toliko i turista posetilo Zlatar u zimskoj sezoni: Hoće li biti juriš ka ovoj planini sa pojavom novih pahulja?

 
By Tijana Toljić      5. decembar
 
 
 
 
Vreme kao u proleće koje je posetilo jugozapadnu Srbiju i prepoznatljive planine, otopilo je sneg koji je kratkotrajno oboleo njihove obronke, a od zimske sezone tu su samo niske temperature koje nas podsećaju na čari novogodišnjih i božićnih praznika.
 
Zlatar planina ne pamti da je novogodišnje i božićne praznike dočekala bez snežnog pokrivača kao početkom ove godine, pa su u odnosu na prethodnu godinu, vremenski uslovi u ovoj zimskoj sezoni uticali da nešto manji broj gostiju odluči da svoj odmor provede na ovoj planini.
 
 
"Na našu veliku žalost, vremenski uslovi ne odgovaraju zimskom ambijentu, imamo vrlo malo snega i nismo uspeli da zadovoljimo sve ljude koji su došli u ovom trenutku na Zlatar, upravo iz tog razloga, jer većina posetilaca koja je došla na Zlatar, došla je zbog skijanja". - Ne možemo se pohvaliti ovom zimskom sezonom u odnosu na prethodnu godinu, jer je manji broj posetilaca. Popunjenost u privatnim smeštajima je oko 70%, dok je u hotelima popunjeno 40% kapaciteta. Za sam doček Nove godine nismo imali ništa organizovano, sve je bilo individualno u sklopu hotela ili apartmana, vikend naselja, pa je takva situacija i za Božić. Imamo mnogo upita, ali pre svega se fokusiramo na to kakvi će biti naredni dani, da li će biti snega i da li će uspeti gosti koji dođu na Zlatar da uživaju u ovom prelepom ambijentu, ali oni pre svega žele sneg i sama zimska sezona nam zavisi od toga", ističe direktor TO Zlatar, Branko Pucarević.
 
 
Kako saznajemo, turisti su najviše u potrazi za skijanjem i zimskim sportovima, od kojih zavisi kako će i gde provesti ovu zimu. Međutim, turisti koji su jednom posetili Zlatar, nastavili su da dolaze svake godine i oni najbolje znaju koliko je turizam napredovao, a iz turističke organizacije navode da je pored bitnosti da turisti budu zadovoljni sadržajem koje planina nudi, takođe bitno da implementiraju nove projekte u ovoj godini. 
 
 
 
"Ono što mi se sviđa najviše jesu priroda i ljudi koji su pravi domaćini. U nazad sedam godina koliko zimujem ovde, preporučujem i prijateljima i onima koje ne poznajem da dođu i posete planinu. Međutim trebalo bi da se radi i na obilasku planine i na povezivanju različitih turističkih lokaliteta, jer mnogi dolaze i drugim prevoznim sredstvima. Ja sam sa porodicom doputovala autobusom, pa je nezgodno što smo stalno na jednom istom mestu, možda bi videli nešto drugo", rekla je sagovornica našoj televiziji, domaća turistkinja iz Novog Sada. 
 
 
Kako stvari stoje, planinski turizam ipak čeka više snežnih pahulja, jer one donose i veći broj turista, međutim i ako je ostvareno nešto manje noćenja u odnosu na isti period prošle godine, interesovanje turista je upravo zbog situacije sa virusom Korona bilo na zavidnom nivou, a kako navode iz turističke organizacije, od ove godine u planu je realizacija drugih turističkih sadržaja koji će dodatno oplemeniti ukupnu ponudu kojom raspolaže ova netaknuta planinska lepotica. 
 
 
 
 

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

ES Komerc
Zlatarski biseri
Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc