loader
Beotel net

Ski staza na Zlataru čeka bolje uslove za početak rada: Vojko Purić najavio raskid ugovora o zakupu staze

By Tijana Toljić     29. decembar
 
 
 
 
 
Dolaskom zimske sezone i snega od subote, počelo je i osnežavanje ski staze na Zlataru, kako bi posetioci u narednom periodu, ukoliko vreme bude išlo na ruku, mogli da uživaju u skijanju i zimskim sportovima, a kako zakupac staze kaže, sve zavisi od vedrog neba.
 
"Pre par dana započeli smo veštačko osnežavanje i jedno veče smo radili, jer je temperatura bila - 4, ali sada više nije moguće, jer temperatura nije u minusu da bi mogli da pravimo veštački sneg", rekao je zakupac ski staze, Vojko Purić.
 
 
On se nada da će i sa malim brojem skijaša uz dobru organizaciju i poštovanje preventivnih mera, uspeti da nadoknade deo troškova.
 
"Situacija je teška na svim skijalištima, a ovde će biti i najteža. Ovde neće moći puno dece da uživa u skijanju, svega njih 35 imaće mogućnost da skija na dnevnom nivou, sve zbog kovid virusa, a mi moramo poštovati zakon", objašnjava on. 
 
Nezadovoljstvo Purića rezultiralo je da nakon zimske sezone otvori i razmatranje mogućnosti raskida ugovora koji je zaključen sa opštinom na 15 godina, jer kako kaže, ova ski staza pravi godišnje gubitke sa jedne strane, dok je sa druge nerešen problem imovinskih odnosa.
 
 
"Mislim da niko nije zainteresovan da staza opstane u opštini, osim mene. Svake godine ovo skijalište pravi između 500.000 i 600.000 gubitka, ni jedna do sada godina nam nije donela dobit, ali prihvatio sam da radim i tražio sam samo da opština reši sve sporne imovinske odnose oko ski staze, ali nikada to nije htela rešiti", dodaje on.
-Do raskida ugovora će doći ako ne izmire sve obaveze koje imaju i ne reše imovinske odnose. 
 
Kako je još uvek neizvesna situacija oko daljeg rada staze, kao i ko će njom rukovoditi, zbog vremenskih uslova, jakih vetrova i kiše koja topi sneg, početak rada ski staze nije određen, ali ako temperature budu ispod minusa, Purić se nada da će mala staza moći da se pusti na radost svih posetilaca, uz poštovanje svih epidemioloških mera i organizaciju koju su predvidela Skijališta Srbije. 
 
 

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Pankomerc
Dijagnostički centar Dr Lune
ES Komerc
Zlatarski biseri