loader
Beotel net

Miodrag Ćubić: "Neodgovorno ponašanje snosi zakonske posledice!"

By  Tijana Toljić     4. decembar
 
 
Zbog porasta broja obolelih u Prijepolju, opštinski štab za vanredne situacije zasedao je u cilju detaljne analize situacije koja je ocenjena kao nepovoljna, a 3. decembra su u skladu za zakonom i verifikovani mandati svim članovima opštinskog štaba za vanredne situacije u trajanju do 4. godine.
 
Članovi štaba uputili su apel svih sugrađanima da još više poštuju sve mere i nose maske, a najavljena je i pojačana kontrola objekata, pa će se građani koji ne poštuju preventivne mere ili krše pravila karantina, kako je predviđeno i na republičkom nivou, sankcionisati zbog ugrožavanja drugih.
 
-Epidemiološka situacija je trenutno nepovoljna, veliki je broj zaraženih lica, samo je 400 bilo zaraženih u novembru mesecu, kaže načelnik opštinske uprave u Prijepolju, Miodrag Ćubić
 
 
-Opštinska uprava opštine Prijepolje je u prethodnom periodu povećala obim inspekcijskog nadzora u objektima privrednih subjekata, ugostiteljskih i trgovinskih objekata, a tako će biti i za predstojeći vikend, kao i u narednom periodu. Kada je reč o inspekcijskom nadzoru, uspešno sarađujemo i sa republičkim inspekcijskim organima i Ministarstvom unutrašnjih poslova, a opštinski štab je apelovao na građane da se odgovorno ponašaju i upozoravamo da neodgovorno ponašanje može izazvati zakonske posledice, poručio je on. 
 
Predstavnici kriznog štaba će zbog potreba od sada zasedati svakog četvrtka i analizirati stanje, a u skladu sa potrebama imati u vidu i uvođenje dodatnih mera na lokalu u cilju zaštite i sprečavanja daljeg širenja virusa.
 
 
Do sada je opština Prijepolje imala više vrednih donacija, koje su najviše značile ustanovama zdravstva, kao i svim sugrađanima, a opštinska uprava je nedavno dobila i vrednu donaciju u vidu zaštitne opreme od strane Nemačke razvojne saradnje (GIZ), gde su zaštitna oprema, definfekciona sredstva i beskontaktni toplomeri dostavljeni jedinici lokalne samouprave, pa se opština Prijepolje tako našla na listi između 18 drugih gradova i opština.
 
-Ovo je već drugi put da GIZ opštini, opštinskoj upravi Prijepolje i pre svega ustanovama socijalne zaštite dodeljuje i pruža pomoć vezano za zaštitnu i medicinsku opremu i ja im se ovim putem zahvaljujem, rekao je on. 
 
 
Da podsetimo, krajem novembra nemačka razvojna saradnja je Prijepolju obezbedila veću količinu maski, rukavica, vizira, dezinfekcionih sredstava i bezkontaktnih toplomera.
 
U partnerstvu sa opštinom Prijepolje GIZ sprovodi projekat usluge socijalne zaštite za osetljive grupe, a dodeljena sredstva će uz pojačanu kontrolu i inspekcijski nadzor dodatno  značiti u prevenciji i zaštiti građana.
 
 
 
 
Zlatarpress.rs 
Foto: sandzakpress.rs, foruminfo.rs, ekapija.rs

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Pankomerc
Dijagnostički centar Dr Lune
Zlatarski biseri
ES Komerc