loader
Beotel net

Putari na Zlataru spremno dočekuju sneg

By Tijana Toljić     1. decembar
 
 
 
Kako sneg ranije dolazi na više planinske vrhove, za čišćenje snega na lokalnim i seoskim putevima u planinskom području, a najviše novovaroškim selima i svim putnim pravcima, neophodna je dobra organizacija službi, pa će zimsko održavanje puteva na teritoriji grada sprovoditi JKP "3. septembar".
 
"Mi smo sa osnivačem, opštinom Nova Varoš sklopili ugovor za zimsko održavanje grada, nabavili smo 50 tona soli i 600 tona rizle za posipanje, što je dovoljno za celu zimsku sezonu. Sa druge strane, imamo spremljena dva kamiona, dva rovokopača. Što se tiče zaposlenih koji to opslužuju, to su 4 vozača, 6 fizičkih radnika i dva rukovodioca građevinskih mašina. Takođe, imamo tri noža i tri solane, ali mi očekujemo da će zima biti blaža nego prošle godine, bar do kraja decembra", rekla je direktorica JKP "3. septembar", Suzana Šuljagić. 
 
 
Prema nekim prognozama, stručnjaci smatraju da će ova zima biti blaža u odnosu na prethodnu, ali zimske službe spremno dočekuju svaku pahulju. U saradnji lokalne samouprave sa mesnim zajednicama kao i prethodnih godina, čišćenje snega sprovodiće meštani sela uz potrebnu količinu goriva i mehanizaciju, a spiskovi će biti i predati lokalnoj samoupravi.
 
 
"Naše javno preduzeće će u zimskom periodu održavati i putni pravac Nova Varoš - Božetići, kao i pravac Drmanovići - Lipa - Akmačići, dok ćemo u ostalim mesnim zajednicama, odnosno na nekategorisanim putevima u selima, angažovaćemo naše sugrađane sa traktorima i vozama i opština za tu aktivnost će svima dodeliti potrebnu količinu nafte, od 5 litara po kilometru, a ta akcija se organizuje u saradnji sa mesnim kancelarijama", rekao je Boban Vasiljević. 
 
 
 
 
S obzirom na kritične deonice, radnici svakodnevno održavaju puteve i posipaju rizlom i solju, kako bi saobraćaj učinili bezbednijim. 
 
Ugovor koji je JKP potpisalo sa lokalnom samoupravom podrazumeva određen način rada i održavanje prioritetnih putnih pravaca.
 
Ulice prvog prioriteta se čiste 3 do 4 sata nakon prestanka padavina, drugog prioriteta 12 sati nakon prestanka padavina i putevi trećeg prioriteta čiste se 24 sata nakon prestanka padavina, a iz predizeća su potvrdili da će mašine za čišćenje raditi i van ovog vremena ukoliko bude potrebe za tim. 
 
 
 
Zlatarpress
 
Foto: zlatarpress.rs, ppmedia.rs, telegraf.rs

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

ES Komerc
Zlatarski biseri
Pankomerc
Dijagnostički centar Dr Lune