loader
Beotel net

Mladi novovaroški poljoprivrednici na listi za bespovratna sredstva

 
 
Na konkursu koji je objavljen prošle godine kao podrška mladim poljoprivrednicima, ministar Branislav Nedimović je izjavio da je 2.500 mladih poljoprivrednika koji su konkurisali dobilo bespovratna sredstva od države u okviru kojih je isplaćeno po 12.000 evra za dalju poljoprivrednu proizvodnju.
 
Na listi se nalazilo 5.572 poljoprivrednika, a podsticajnim sredstvima obuhvaćena je podrška za razvoj primarne stočarske, biljne proizvodnje, kao i podrška u nabavci kvalitetnih priplodnih grla, a sredstva su odobrena licima koja imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva i koja su ispunila sve neophodne uslove.
 
Među prijavljenima bili su i mladi poljoprivrednici iz Nove Varoši i Prijepolja, kojima će ova podrška biti isplaćena u visini od 75 odsto vrednosti.
 
Kako nezvanično saznajemo, iz Nove Varoši sredstva će dobiti 20 poljoprivrednika, koji će u narednom periodu imati obavezu da opravdaju uložena sredstva, ali taj broj možda bude i veći, jer prijavljeni kandidati imaju pravo na pravni lek, tj.prigovor u roku od 15 dana, nakon čega će biti i objavljena konačna rang lista na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Uprave za agrarna plaćanja.
 
U toku jučerašnjeg dana, objavljena je i zvanična bodovna lista koju možete pogledati na linku http://uap.gov.rs/bodovna-lista-prijava-na-konkurs-za-mlade-poljoprivrednike/ Uprave za agrarna plaćanja. 
 
 
T.T.
Foto: uap.gov.rs
 

Etno selo Ilić

Dijagnostički centar Dr Lune

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/opt/alt/php56/usr/lib64/php/modules/memcached.so' - /opt/alt/php56/usr/lib64/php/modules/memcached.so: undefined symbol: igbinary_serialize

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: