loader
Tehnikum Taurunum

Asfaltiran put u MZ Bela Reka nakon više decenija

 
Meštani MZ Bela Reka zbog područja u kakvom žive i puteva koji su znatno uništeni, teško su obavljali dnevne poslove, a nada da će novi metri asfalta stići u ovo selo koje broji 200 duša, polako je počela da se gasi, sve dok sadašnje rukovodstvo opštine nije odlučilo da sredstva iz budžeta usmeri na izgradnju puta, koje su meštani čekali dugi niz godina.
 
"Nismo i nikada nećemo zaboraviti Belu Reku. Investirali smo ovaj moderni put, koji je dug oko 900 metara, na 650 metara smo uradili asfaltnu podlogu, na 200 metara ovog puta, uradili smo zemljane radove, postavili betonske cevi, uradili kanale i sve spremili za nastavak asfaltiranja do zadnjih kuća zaseoka Milojevića. Ovo je bio ozbiljan projekat, jer je velika strmina, sa druge strane opštini je trebalo puno novca da ulaže u sanaciju ovih puteva, ali mi smo doneli odluku da prvenstveno investiramo, modernizujemo makadamske puteve sa velikim usponima. Još treba da se urade bankine, kako bi put dobio konfiguraciju, zbog lakšeg mimoilaženja i dužeg trajanja", rekao je predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević. 
 
U narednom periodu, prema rečima predsednika opštine, u planu je raspisivanje javne nabavke za popravljanje makadamskih puteva u ovoj opštini.
 
Do sada su meštani Bele Reke preko strmih, uništenih puteva do sela i grada stizali najviše korišćenjem teške mehanizacije, pa će im novi kilometri asfalta dodatno olakšati život i poljoprivrednu proizvodnju po kojoj je ovo selo i poznato.
 
Rodoljub Milojević, koji ima 78 godina jedan je od najstarijih meštana Bele Reke i priseća se vremena koji je zadavao teške muke.
 
-Vrlo je nezgodno bilo, strmo, kamenito. Čekali smo i dočekali... Predsednik kada je video gde živimo, pomogao nam je i ispoštovao nas i zato hvala njemu, opštini i njegovim saradnicima, jer će nam put pomoći da lakše živimo, kaže on. 
 
Ukupna vrednost projekta iznosi 5.638.000 dinara, a izvođač radova je preduzeće "Putevi Prijepolje", dok je na rekonstrukciji makadamskih puteva radilo preduzeće "2M".
 
Radovi na asfaltiranju puta ne staju, a Vasiljević je najavio da će u narednom periodu biti rekonstruisan deo puta sa "Njivica" preko Donje Bele Reke u dužini od 2 km, a u nastavku biće asfaltiran put u dužini od 4 km koji će povezati ovo novovaroško selo sa opštinom Ivanjica. 
 
 
 
T.T.

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

ES Komerc
Dijagnostički centar Dr Lune
Zlatarski biseri
Pankomerc