loader
Ideal keramika

Završena prva faza stadiona na Zlataru

 
 
Na stadionu za visinske pripreme na Zlataru postavljen je travnati busen, pa on sada u završenoj prvoj fazi ima daleko lepši izgled.
 
 
 
 
Najavljeni projekat stigao je do sredine, a od ukupne vrednosti od 30 miliona dinara, gde je najveći doprinos pružilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, opština je učestvovala sa 10 miliona dinara iz svog budžeta.
 
 
 
 
"Biće ovakvih projekata još, ali ono što želim da kažem je da se ovaj projekat ne završava sa tih 30 miliona, to je prva faza. Druga faza podrazumeva dodatnih 15 miliona troškova na fudbalskom terenu za visinske pripreme. U ovom momentu radi se projektno-tehnička dokumentacija. Mi smo rebalansom budžeta predvideli 15 miliona iz naše opštine, a radovi druge faze će početi na proleće, koja podrazumeva izgradnju rasvete, hidrantske mreže, golova i bezbednosne ograde", rekao je predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević. 
 
 
Druga faza na proleće 2021.
 
I ako je period korone delimično usporio radove, nakon završene druge faze na proleće 2021. godine, ovaj stadion moći će da primi i prve sportske ekipe, a pored balon hale, zip lajna, pešačke staze, dečijih igrališta i sportskih terena, ovaj teren za visinske pripreme, dodatno će upotpuniti, doprineti kompletnom turističkom i sportskom sadržaju ove planine, a predsednik opštine je naglasio da će nakon kvalitetnih priprema, odavde odlaziti samo pobednici.
 
 
"Na svim drugim terenima može da se trenira, ali ne može tako uspešno da se pobeđuje, kao kada sportisti u dalje takmičenje krenu sa 1.200 metara, puni kondicije, spremnih mišića i svega drugog što je potrebno za profesionalna fudbalska takmičenja", podseća on. 
 
Završetak prve faze sprovelo je prijepoljsko preduzeće, a kako je predsednik najavio u narednom periodu biće raspisan i javni poziv i onda će se znati ko će preuzeti ulogu daljeg izvođača radova i pružiti završni izgled. 
 
 
T.T.

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc
Zlatarski biseri
ES Komerc