loader
Tehnikum Taurunum

Dijaspora ne zaboravlja sandžak: stigla pomoć od 150.000 evra!

 
 
Kako se broj obolelih građana u Prijepolju povećavao iz dana u dan, donatori iz udruženja "Bosna Sandžak" iz Turske, uputili su u subotu prijepoljskoj zdravstvenoj ustanovi donaciju u vrednosti od 30.000 evra.
 
 
Pomoć dijaspore stigla u rodno mesto
 
Prema rečima zamenika predsednika opštine, Esada Hodžića, pomoć je upućena od prijatelja i rodbine čije je poreklo sa ovih prostora, a koji žive u Istanbulu i oni su opštinama u sandžaku pomogli sa 150 000 evra, kako bi se lakše izborili u ovoj situaciji. 
 
"Oni su uputili humanitarnu pomoć u vrednosti od 150.000 evra. Odnosi se na zaštitnu opremu, dezinfekciona sredstva, aparate i sve što će značajno doprineti boljim uslovima i boljem radu bolnice, zdravstvenih centara. Mi ćemo zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva podeliti drugim ustanovama, školama, vrtićima i verskim zajednicama", rekao je Hodžić. 
 
 
Paketi donirane opreme bili su bogati hiruškim maskama, higijenskim sredstvima, medicinskim aparatima koji su raspoređeni i stavljeni na korišćenje u Opštoj bolnici i Domu zdravlja.
 
Da podsetimo, ovo nije jedina donacija, jer su od početka epidemije prijepoljci dobili i donaciju od Tursko-srpskog poslovnog Saveta.
 
Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Užice, u Prijepolju je do danas potvrđeno 14 novih slučajeva zaraze korona virusom, a kako saznajemo iz Opšte bolnice u Prijepolju i pored velikog broja obolelih pacijenti dolaze sa lakšim oblicima kliničke slike. 
 
 
 
T.T.
Foto: sandzaklive.rs, ppmedia.rs, zlatarpress.rs

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

ES Komerc
Dijagnostički centar Dr Lune
Zlatarski biseri
Pankomerc