loader
Tehnikum Taurunum

Uskoro zatvaranje deponije Stanjevine i izgradnja transfer stanice

 
Kako bi bilo uspostavljeno rešenje za problem nesanitarne deponije Stanjevine u Prijepolju, na sastanku koji su predstavnici opština Nova Varoš, Priboj i Prijepolje u prisustvu narodnog poslanika Krsta Janjuševića održali sa ministarkom Irenom Vujović, doneta je odluka da se nakon potpisivanja ugovora zvanično i zatvori nesanitarna deponija.
 
Povodom toga, nakon sastanka i ugovora koji će potpisati opštine i uložiti sredstva iz sopstvenog budžeta, opština Nova Varoš će kao nosilac projekta dobiti mogućnost za raspisivanje javne nabavke za izgradnju prve faze transfer stanice na tromeđi ovih opština.
 
 
 
"Opština Prijepolje izdvaja 50% novca, to je negde oko 32 miliona dinara, jer prema broju stanovnika imaju najveći problem sa odlaganjem i deponovanjem smeća. Opština Priboj 10 miliona dinara i opština Nova Varoš 9 miliona dinara, koje smo već uložili za učešće za dobijanje novca od Ministarstva ove godine za projektno-tehničku dokumentaciju i 4 miliona za početak izgradnje transfer stanice. Mi ćemo za 7 dana morati da raspišemo javnu nabavku za prvu fazu izgradnje", rekao je predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević. 
 
 
Nakon raspisivanja javne nabavke ove opštine dobiće objekat sa završenim građevinskim radovima, ali do realizacije ovog projekta zbog zatvaranja deponije u Prijepolju, smeće iz drugih opština biće transportovano u Priboj, a nakon obrade dalje u deponiju "Duboko" kod Užica.
 
"Pre zatvaranja deponije, prijepoljska opština mora da zacevi postojeću pribojsku deponiju, da stvori dodatne kapacitete i proširi ih, kako bi u narednih godinu i po dana sve tri opštine mogle odlagati smeće na pribojskoj deponiji", dodaje on. 
 
 
Vrednost projekta izgradnje transfer stanice je 160 miliona dinara, a opštine će u okviru zajedničkog učešća osim u izgradnji, učestvovati u nabavci kamiona, izgradnju puta i obezbeđivanju priključka električne energije. 
 
 
 
T.T.
Foto: blic.rs, zlatarpress.rs

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Dijagnostički centar Dr Lune
ES Komerc
Zlatarski biseri
Pankomerc