loader
Beotel net

ZLATAR TRAVEL: Projektom do edukacije za bolji turistički sadržaj

 
Da je period korona virusa pogodio turistički sektor i otežao rad turističkih agencija, organizatora putovanja, potvrdila nam je vlasnica agencije Zlatar Travel, mada s obzirom da su domaći državljani bili zainteresovani za jednodnevne izlete, ne može se požaliti na rad u doba korone. 
 
"Kolege organizatori imali su najveći problem, ali mi na lokalu ne možemo da se žalimo. Nismo prošli loše iz razloga što su svi naši domaći turisti gravitirali ka nama, domaći turizam je ovog leta bio u ekspanziji", rekla je vlasnica agencije "Zlatar Travel", Katarina Vitorović.
 
 
U okviru jednodnevnih izleta, oni koji nisu do sada videli dragulj planine, želeli su da ga i obiđu - meanre Uvca.
 
"Kao i prethodnih sedam, osam godina, tako i ove godine turisti su želeli da posete Uvac, meandre, Specijalni rezervat prirode, kako kroz turističke ture brodićem, tako i kroz razne vidove pešačenja. Bilo je interesovanja i za okolne lokalitete, kulturne spomenike. Nisam imala priliku da organizujem grupne izlete, jer smo morali poštovati mere, tako da sam imala situaciju da me vrlo često unajme kao turističkog vodiča i u tom smislu sam imala posla", dodaje ona. 
 
 
Projektom do edukacije i novih sadržaja
 
Zbog daljeg razvoja turizma, Katarina je odlučila da konkuriše sa projektom, realizuje ideju, ali i probudi svest svojih sugrađana o stvaranju novih turističkih sadržaja, kao što su planinski biciklizam, ali i markirane planinske staze za šetnju koje, kako kaže, nedostaju našoj planini.
 
 
"Mnogo ideja se izrodilo posredstvom ove situacije sa korona virusom i kreće realizacija projektnih ideja koje su se pojavile, tako da za cilj imamo da obogatimo sadržaj, baš zato što Zlatar nije samo Uvac i što treba da u okviru te projektne ideje i cele realizacije stoji edukacija za lokalno stanovništvo", objašnjava ona.
 
Kako saznajemo, za dalji napredak i jačanje potencijala, pored samostalnih ideja, projekata i novina na kojima će se raditi, bitna je i sinergija svih institucija koje će obogatiti generalnu turističku ponudu. 
 
 
 
T.T.

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Pankomerc
ES Komerc
Dijagnostički centar Dr Lune
Zlatarski biseri