loader
Tehnikum Taurunum

Većnici u Prijepolju usvojili tačke dnevnog reda, a EVO I KOJE!

 
Jedne od najznačajnijih tački dnevnog reda koje su usvojene na sednici opštinskog veća u Prijepolju u četvrtak 8. oktobra, odnose se na rešenje problema gradskog prevoza i prevoza učenika u Prijepolju, jer opština želi pouzdanog partnera u narednih 10 godina, a ukoliko se ne zaključi ugovor sa dosadašnjim prevoznikom Janjuševićem, onda će što pre biti objavljen javni poziv za novog koncisionara koji će vršiti usluge prevoza.
 
 
"Sadašnji ponuđeni ugovor nam ne ostavlja prostora da ga unapredimo, tako da ukoliko ne dođe do njegovog potpisivanja moramo krenuti u nove pregovaračke postupke i pronalaženja najboljeg rešenja za gradski prevoz, pri tom moramo imati privremeno rešenje i ne možemo ostati bez javnog prevoza", rekao je predsednik opštine, Vladimir Babić.
 
Gorući problem u ovom gradu jeste problem pasa lutalica koji je ušao u fokus medija kada je pre nekoliko dana dečak zadobio teške telesne povrede padom sa bicikla, bežeći od pasa na ulici. Zamenik predsednika opštine Esad Hodžić izneo je konstruktivno rešenje u vidu hitnog davanja naloga odeljenju za javne nabavke za odabir firme ili agencije koja će se baviti zbrinjavanjem lutalica sa teritorije opštine. Ovo je privremeno rešenje, dok naše tri opštine ne dobiju azil za pse.
 
 
"Taj javni poziv biće obavezujući za ponuđača da ispunjava sve zakonom predviđene uslove, da je upisan u APR, da ima rešenje o azilu odnosno prihvatilištu, da ima određena transportna sredstva, sertifikovana lica koja će hvatati pse lutalice i da prema zakonu ih tretirati" ističe zamenik predsednika opštine Esad Hodžić.  
 
Opštinsko veće donelo je i pravilnik o dodeli novčane pomoći za udžbenike našim prvacima. Uslove za novčanu pomoć u nabavci knjiga je ispunilo 374 učenika,a iznos pomoći je 8000 dinara za svakog prvaka. 
 
"Za 374 đaka u našoj opštini, na račune roditelja biće isplaćeno po osam hiljada dinara. Sa ovom praksom nastavićemo i u narednim godinama" , dodaje Babić.
 
 
Zatim, jednoglasno je usvojen predlog o davanju poljoprivrednog zemljišta u zakup na korišćenje u okviru kojeg će biti objavljen javni oglas. U državnoj imovini nalazi se 277 hektara poljoprivrednog zemljišta koje se ne koristi a imalo bi veliki značaj za poljoprivrednike i u skladu sa tim biće istog dana grupisano u 136 javnih nadmetanja. 
 
 
"Nisu tu bitna novčana sredstva koja će opština da dobije od zakupa, zapravo taj zakup će u prvim godinama biti besplatan. Međutim, najbitniji je taj finalni proizvod, ono što će se na tim parcelama pojaviti kao dodatna vrednost, što mi do sada nismo posedovali i naravno zapošljavanje radne snage koja mora tu zemlju da obradi ", istakao je Babić.
 
Jednoglasno je usvojena tačka o sporazumu kojim će stručne službe dati odobrenje da opština dobije besplatan majdan, materijal za rasipanje i revitalizaciju puteva, što će kako je rekao Babić, imati veliki uticaj za putnu infrastrukturu. 
 
Pored ovih tačaka, usvojene su i one koje se odnose na raspisivanje javnog poziva za čišćenje puteva uz zimskom periodu, koje će od ove godine prema predlogu imati i novinu, ugradnju GPS sistema u vozila, opredeljivanje sredstava iz budžeta opštine za cisterne vode u okolnostima vanredne situacije. Čelnici lokalne samouprave su za kraj naglasili da postoji puno zahteva socijalnog karaktera koji su upućeni opštinskom veću, a čije će ostvarivanje biti povereno Centru za socijalni rad. Lepa vest je, takođe i iznos od ukupno 6.500.000  dinara, koji će biti opredeljen za najbolje studente i učenike sa teritorije ovog grada na Limu. 
 
 
 
T.T.
 
 

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Dijagnostički centar Dr Lune
ES Komerc
Pankomerc
Zlatarski biseri