loader
Tehnikum Taurunum
Pu Paša i Nataša

Ekološko- edukativna radionica obeležila treći dan dečije nedelje!!!

Trećeg dana od početka dečije nedelje koja je ove godine organizovana nešto drugačije u odnosu na period predhodnih godina, doprinos programu pružili su i čuvari prirode, mališani OŠ „Živko Ljujić“ i nastavnica biologije Jovana Dumić, zajedno sa predškolcima PU „Paša i Nataša“. Oni su u drvorištu ove ustanove organizovali zajedničku ekološko-edukativnu radionicu, a mališani su sa velikom pažnjom i kroz igru  obeležili ovaj dan.

„Dečija nedelja koja se obeležava od 5. do 11. oktobra svake školske godine , ovaj put se obeležava u nešto malo drugačijem svetlu, dakle pod velom epidemije  kovida 19. Čuvari prirode, deca koja pohađaju ovu slobodnu aktivnost iz OŠ „Živko Ljujić“  i ja odlučili smo da jednu ekološko-edukativnu radionicu  posvećenu dečijoj nedelji obeležimo baš na jedan  simpatičan način. Mi smo dva  bitna datuma, Svetski dan zaštite životinja i Svetski dan staništa koji se obeležavaju svake godine 4. i 6. oktobra spojili u jednu  radionicu  u trajanju od sat vremena, koju smo realizovali sa decom PU „Paša i Nataša“, rekla je Jovana Dumić, nastavnica biologije.

Naravno, ništa ne bi proteklo bez osnovaca  koji svojim akcijama i  znanjem o ekološkoj zaštiti  i zažtiti životinja čine ovaj grad  boljijm mestom za život  i služe kao dobar primer predškolcima ali i starijim sugrađanima.

„Aktivnost je protekla veoma dobro deca su bila zainteresovana i lepo smo sarađivali, čak su imali i dosta znanja  koje možda ja lično  nisam očekivala ali su bili zainteresovani  i lepo su odradili ono što  smo  im pripremili“, kaže  Sara Minić, učenica sedmog razreda.

„Želimo da podignemo svest o tome kako ne treba da bacamo  smeće  u prirodu i pogotovo tim mlađim, jer se od malih nogu podiže svest“, rekla je Jovana Lojaničić učenica sedmog razreda.

Čuvari prirode su i ranije  sprovodili akcije i saznali smo da među mališanima i predstavnicima osnovne škole i predškolske ustanove  postoji odlična saradnja  što se i pokazalo u njihovoj nedelji. Druženje mališana  je u nastavku organizovano u dvorištu  predškolske ustanove, u prisustvu vaspitačica , a oni su kroz igru, druženje  i pesmu stavili pečat trećem danu „Dečije nedelje“.

 

 

 

Zlatarpress.

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

ES Komerc
Dijagnostički centar Dr Lune
Zlatarski biseri
Pankomerc