loader
Beotel net

Odazvan veliki broj građana za vakcinaciju protiv sezonskog gripa!

 
Vakcinacija protiv sezonskog gripa svake godine počinje početkom oktobra i traje do sredine meseca, a zbog prethodne epidemiološke situacije u zemlji, zalihe vakcine protiv sezonskog gripa su u području zlatiborskog okruga obezbeđene u broju od 13.500 vakcina različito prema opštinama i srazmerno broju stanovnika, što je znatno više u poređenju sa prethodnom godinom.
 
 
Influvac Tetra - rešenje za imunizaciju
 
Kako navode iz Zavoda za javno zdravlje Užice, širenje gripa je intenzivnije upravo zbog hladnijeg, jesenjeg perioda kada ljudi češće borave u zatvorenom prostoru. Oni podsećaju da će epidemiološka situacija u vezi sezonskom gripa biti ukrštena sa epidemiološkom slikom u vezi korone virusa.
 
 
"Očekujemo da će u narednom periodu biti povećan broj osoba sa respiratornim simptomima, što malo otežava sadašnju epidemiološku situaciju kovida. Epidemija kovida i epidemija virusnih infekcija će se ukrstiti. Na teritoriji zlatiborskog okruga vakcina koja se ove godine distribuira zdravstvenim ustanovama je malo drugačija nego prethodnih godina. Zove se Influvak Tetra (Influvac Tetra) i ona je indikovana za davanje stanovništvu starijem od 3 godine pa naviše, jer oni spadaju u grupu sa povećanim rizikom i kojima se preporučuje da prime vakcinu. Osobe sa rizikom su se javile već prvog dana, što je jako pozitivno i govori u prilog tome da mi očekujemo porast broja vakcinisanih od sezonskog gripa", rekla je Katarina Ristović, PR Zavoda za javno zdravlje Užice. 
 
 
 
Do vakcine - odlaskom kod izabranog lekara
 
Već od 1. oktobra kada je počela vakcinacija, javio se dovoljan broj pacijenata u zdravstvenim ustanovama, a direktor Doma zdravlja u Novoj Varoši, dr Branko Popović rekao je da je naš Dom zdravlja obezbeđen sa 1000 vakcina i da građani pravo na vakcinaciju ostvaruju odlaskom kod izabranog lekara.
 
 
 
 
Iz Zavoda za javno zdravlje Užice sa druge strane, podsećaju da je za sada i pored velikog interesovanja građana, obezbeđen dovoljan broj vakcina i da ne postoji razlog za brigu o nestanku zaliha. 
 
 
 
Т.Т.
Foto: rtv.rs, zlatarpress.rs

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Zlatarski biseri
Pankomerc
ES Komerc
Dijagnostički centar Dr Lune