loader
Beotel net

Škola bez obolelih od korone: Šta će biti sa problemom prevoza učenika?

 
Ono što predstavlja lepu vest je to da naša obrazovna ustanova za osnovce nema obolelih, zaraženih. Roditelji vode računa o deci u pogledu obezbeđivanja sredstava za higijenu, a nastava se obavlja u skladu sa svim preventivnim merama u šta smo se i uverili kada je naša televizijska ekipa nenajavljeno posetila jedan od časova.
 
Bez obolelih učenika ili učenika i nastavnika sa simptomima
 
"Nastava teče kako smo planirali. Prva i skoro druga nedelja prolaze kako treba u smislu zdravstvenog stanja učenika. Imamo dobru saradnju sa roditeljima koji vode računa o maskama, pridržavanju mera zdravstvene zaštite. Nemamo obolele, niti učenike sa simptomima korona virusa. Nadamo se da će biti i u buduće tako", podseća direktor OŠ "Živko Ljujić", Risto Popović.
 
 
Da li je rešenje prevoza učenika na vidiku?
 
Da podsetimo, postoje učenici na teritoriji opštine koji zbog udaljenih sela i loše organizacije prevoza imaju problem sa pohađanjem nastave, a sa druge strane roditelji nemaju dovoljno sredstava kako bi plaćali privatni prevoz ili taksi usluge. 
 
Prema rečima direktora Popovića, za sada postoji problem koji se odnosi na prevoz učenika, gde se čeka raspisivanje nove javne nabavke od 1. oktobra.
 
"Prevoz ne funkcioniše onako kako bi želeli učenici i roditelji. Bili smo na dogovoru kod zamenika predsednika u smislu otvaranja linija i usklađivanja sa radom škole. U toku će biti javna nabavka, ali ne možemo pokriti sve linije onako kako bi želeli roditelji i učenici. Postoje stvari koje to ograničavaju i gde ne možemo da udovoljivo zbog vremenskih ograničavanja i broja časova u osnovnoj i srednjoj školi", objašnjava on.
 
 
Od 1.oktobra u novim školskim klupama
 
Bez obzira na glavobolju koju zadaje organizacija prevoza, ono što posebno raduje učenike je preseljenje nastave u kompletno renoviranu osnovnu školu. 
 
 
"Obilazili smo juče radove na novoj školi, privode se kraju. Od ponedeljka će krenuti čišćenje prostorija u bloku A, šminka se spoljašnji izgled i mislimo da možemo da krenemo od prvog oktobra", rekao je Popović. 
 
Da podsetimo, trenutno se vrši preuređivanje eksterijera kako bi prostorije bile kompletno spremnljene za učenike od najavljenog roka. 
 
 
 
T.T.

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 84 85 481

    Prodajem placeve na Zlataru na samo 10 minuta od centra grada. Lokacija odlicna, blizu ski staze. Obezbeđeni prilaz, struja, voda i telefon. Tel: 063 84 85 481

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc