loader
Tehnikum Taurunum
Prijepolje vece

Održana sednica opštinskog veća u Prijepolju !!!

U Prijepolju je 9. septembra održana sednica opštinskog veća, na kojoj su većnici razmatrali ključne teme i traženje rešenja za napredak opštine.
Glavne teme kojima su obuhvaćene tačke dnevnog reda, odnosile su se na rešavanje naplate poreza na imovinu, gde je prema podacima zabeleženo 300 miliona nenaplaćenog poreza (uz kamatu), a kako su naglasili većnici, postoji i nedostatak odgovarajućeg kadra koji bi vršili kontrolu. Zatim, uknjižavanje imovine, reorganizacija službi ili sistematizacija službi koje će sprovoditi kontrolu, rešavanje problema naplate zauzeća javnih površina, smanjenje rashoda. Između ostalog, bilo je reči i o ugovoru o higijeni koji je zaključen sa JKP "Lim" , gde je konstatovana i neophodnost postajanja nadležne inspekcije koja bi trebalo da sprovodi kontrolu i vrši uvid u račune ovog preduzeća.
"Taj izveštaj nam mnogo pomaže zato što je u njemu do najsitnijeg detalja opisan svaki propust koji je uprava počinila u proteklom periodu, što će nam pomoći prilikom otklanjanja. Što se tiče imovinsko-pravnih odnosa, samog knjiženja objekata imovine koju poseduje lokalna samouprava, biće jako teško, ne samo zbog naših kadrova već zato što tu moramo da imamo saradnju svih službi i državnih preduzeća, počev od katastra i svih institucija kojima se budemo obraćali za prevođenje zemljišta u namenu. Imate situaciju da se komunalno preduzeće ne nalazi na svojoj parceli, i mnogo sličnih situacija, koje nam otežavaju u prometu nekretnina, uknjižavanju i izdavanju kredita, što građane najviše i interesuje. Čim izveštaj revizora bude usvojen u skupštini i izveštaj uopšte o radu svih javnih preduzeća, po hitnom postupku ćemo imati sastanke koji su ovde već postali ustaljena praksa, svakog ponedeljka sa svim službama. Napravićemo sistematizaciju svih radnih mesta, videti kako kadrovski da ih ojačamo i gde je neophodno upućivanje radnika na druge radne zadatke, kako bi bili efikasniji. Većinu problema možemo rešiti lako. Ono što nas najviše zabrinjava jeste naplata poreza, kao što je naplata u predškolskoj ustanovi koja je ostala nedorečena, ljudi jednostavno nisu plaćali. Mislim da je ovaj izveštaj kvalitetno urađen i da ćemo se rukovoditi njime, i da ćemo dati sve od sebe da u prvih 100 dana to bude vidljivo. Da imamo ozbiljne namere, da želimo da uprava radi transparento i da bude na usluzi građanima", rekao je predsednik opštine Prijepolje, Vladimir Babić.
 
"Opština mora biti domaćin cele svoje imovine, da bi to sprovodili, moramo da budemo u punom kapacitetu. Javni pravobranilac mora početi vrlo brzo da funkcioniše", sugerisao je Esad Hodžić.
S obzirom da je neophodna i sigurnost u pogledu efikasnijeg vršenja prevoza putnika sa teritorije ove opštine, predsednik je najavio i pribavljanje novog ponuđača.
"Nije isključena ni opcija da formiramo sopstvenog prevoznika u okviru komunalnog preduzeća, ili da uradimo nešto na tom polju što bi u ovoj godini iziskivalo mnogo sredstava za šta nismo spremni. Mi ćemo se potruditi da pomognemo ovom prevozniku da održi ovaj ugovor na snazi i da na zadovoljstvo građana taj prevoz bude prikladan", navodi Babić
Takođe, pored sistematizacije rada službi, projekata na kojima radi opština, jedan od bitnijih poduhvata koji su urađeni u poslednjem periodu odnose se i na školu u Ivanju.
"Uspeli smo da nađemo parcelu u Ivanju koja je bila povezana sa školom, međutim tu smo imali dva izvođača radova. Jedan je bio angažovan na rekonstrukciji škole a drugi na projektovanju sale, tako da sada moramo ta dva projekta približiti i objediniti, i konačno deci Ivanja omogućiti da na časove fizičkog ne idu po snegu 700 metara u opremi", rekao je Babić.
Na sednici je došlo do razmatranja finansijskog izveštaja PU "Miša Cvijović" za 2019. god, koja je uputila zahtev za organizaciju rada u još više prostorija, koje zadovoljavaju zakonske norme u novovastalim okolnostima.
Tačke koje su iznete u toku sednice, većinski su i podržane od strane većnika ove opštine, a njihovo dalje razmatranje i rešenje gorućih pitanja biće jasnije nakon skupštinske sednice.
 
 
 
 
Zlatarpress.rs
 

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc
Zlatarski biseri
ES Komerc