loader
Beotel net
Suri orao

Iz Specijalnog rezervata "Uvac" ne tako dobre vesti !!!

U toku prethodnog vikenda radnik HE "Uvac" u dvorištu zgrade pronašao je povređenog surog orla, nakon čega je obavestio čuvarsku službu. Jedinka je imala prostrelnu ranu i pružena joj je prva pomoć. U toku transporta do Beo zoo vtra gde je trebala biti lečena, ona je na žalost uginula.

"U subotu, u popodnevnim časovima je radnik iz obezbeđenja  u dvorištu ispred same zgrade na Uvcu primetio jedinku i pozvao čuvarsku službu. Preneta je u volijeru, jedinka surog orla je bila u pitanju što se odmah videlo i videlo se da ima ranu na leđima i da joj je jedna noga smrskana. Obavešten je veterinar koji je došao iz Čačka u nedelju ujutru, to je ovlašćeni veterinar koji ima sklopljen ugovor sa ministarstvom, u takvim situacijama dolazi u zaštićeno područje i ponaže pticama. Nakon pregleda ptice ustanovio je da je u pitanju prostrelna rana, da je ptica upucana i da je u jako lošem stanju. U ponedeljak rano ujutru smo krenuli u Beo zoo vrt gde je trebala biti lečena, ali je na žalost na putu do Beograda ptica uginula, o čemu smo obavestili sve nadležne službe", kaže Miljka Dučić, direkrorka Specijalnog rezervata prirode "Uvac".

Protiv nepoznatog počinioca od strane ministarstva podneta je krivična prijava a sve sa ciljem pronalaska izvršioca ovog krivičnog dela. Iz Specijalnog rezervata "Uvac" upućen je apel na građane i stanovništvo našeg grada, kao i na turiste koji tu dolaze, da se ovakvi događaji više ne ponavljaju. Kazna za počinioca, za ubijanje konkretno ove vrste zaštićenog orla iznosi 500 000 dinara.

 

 

S.P

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

ES Komerc
Dijagnostički centar Dr Lune
Zlatarski biseri
Pankomerc