loader
Tehnikum Taurunum
Svičević

Turisti pored Zlatara biraju Kamenu Goru za odmor: međutim putni pravci do turističkih lokacija u lošem stanju!

Prijepolje sa svim svojim turističkim lokalitetima i kulturno-istorijskim spomenicima atrakcija je za turiste u ovoj sezoni, koji najveće interesovanje imaju za odmor u privatnim smeštajima na Kamenoj Gori.

 “Obzirom da je ove godine ograničeno kretanje turista zbog pandemije koja je na svetskom nivou  veoma je mali broj tranzitnih turista. Međutim ono što nas raduje u Prijepolju jeste da se pojavio veliki broj ljubitelja seoskog turizma. Imajući u vidu da naša opština raspolaže sa poprilično solidnim kapacitetima što se tiče seoskog turizma, gde najveći broj kategorisanih domaćinstava trenutno imamo u Kamenoj Gori, koja je bukvalno puna i imamo jedan deo u Sopotnici. Što se tiče turista jedna naša velika prednost su kulturno-istorijski spomenici, kojih ima jako puno. Takođe od izuzetne važnosti je razvoj turizma na Zlataru, jer svi turisti koji borave na Zlataru iskoriste tu priliku da posete i naše kulturno-istorijske spomenike. Ono što mi posebno savetujemo našim turistima jeste splavarenje Limom”, rekao je direktor TO "Prijepolje", Nebojša Svičević.

 Ono što je Svičević istakao za kraj razgovora je nedovoljno dobra putna infrastruktura ka turističkim mestima i da će pored signalizacije koja u planu, ova organizacija uputiti predlog lokalnoj samoupravi o rekonstrukciji puta prema Sopotnici gde se nalaze čuveni Sopotnički vodopadi, zatim putni pravac Vodena poljana-Mileševa preko sela Kosatica u dužini od 14 km i treći putni pravac je kako saznajemo, predloć će se odnositi i na rekonstrukciju trećeg putnog pravca Begov most - Aljinovići, gde se povezivanje vrši preko Jadovnika, čime bi se ovim planom povezao i putni pravac prema čuvenoj Goliji i time stvorila bolja i lepša turistička ponuda. 

 

 
Zlatarpress
Foto: serbiarafting.com, zlatarpress.rs

 

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc
ES Komerc
Zlatarski biseri