loader
Tehnikum Taurunum
zip lajn

Turističkoj organizaciji Zlatar odobrena dva projekta!

Turistička organizacija Zlatar potpisala je ove godine dva ugovora sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, koje je prepoznalo turistički potencijal ovog grada i planine Zlatar.

„Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je prepoznalo planinu Zlatar i samu opštinu Nova Varoš  kao ozbiljnu turističku destinaciju i nekoliko godina za redom finansira naše infrastrukturne projekte. Ove godine su nas podržali sa dva projekta. Jedan projekat je Razvoj turističke infrastrukture  a drugi je Zlatovanje 2020, koji realizujemo sa udruženjem Srbija za mlade“, rekao je direktor Turističke organizacije Zlatar, Branko Pucarević.

Letnja turistička sezona ove godine je veoma uspešna na Zlataru, a mesto više se posebno traži u seoskim domaćinstvima u kojima je popunjenost kapaciteta 95%, dok je u hotelskom smeštaju 50% rezervacija otkazano zbog situacije sa korona virusom.

 „Letnja turistička sezona je već u toku i kako smo na samom početku sezone imali velika otkazivanja zbog korona virusa, ovih dana se na Zlataru ipak traži mesto više. Gosti su posebno zainteresovani za privatni smeštaj, apartmane, seoska domaćinstva , gde je ovog trenutka popunjenost 95% na Zlataru. Ono što je druga strana, koja je lošija, jeste da su hoteli nešto manje popunjeni , u samom hotelu Panorama je otkazivanje 50% jer smo mi vezani za grupne posete, kampove, sportske pripreme. Mislim da ova godina neće biti toliko dobra kao prethodna jer smo na samom početku godine bili 3-4 meseca bukvalno zatvoreni , ali ćemo se potruditi da ostvarimo približan broj noćenja kao 2019 godine“, kaže Pucarević.

Cene smeštaja na Zlataru ostale su nepromenjene, a ono što je ove godine izazvalo najveće interesovanje turista svakako jeste Zip lajn sistem koji je ove godine zaživeo na Zlataru.

 

S.P.

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

ES Komerc
Pankomerc
Zlatarski biseri
Dijagnostički centar Dr Lune