loader
Tehnikum Taurunum

U Prijepolju bolnica traži pomoć od opštine: Potrebni novi medicinski radnici!

Kako saznajemo, u prijepoljskoj Opštoj bolnici stanje sa brojem obolelih je prema rečima dr. Drobnjaka počelo polako da se stabilizuje, a zbog različitih kliničkih slika ova zdravstvena ustanova je 11 obolelih pacijenata danas transportovala u beogradsku Arenu, dok se jedan pacijent nalazi na respiratoru. 
 
"Za 11 je stigao pozitivan nalaz testa na Kovid, tako da ćemo u toku dana da organizujemo za veći broj transport u Beograd u Arenu, pošto se radi o lakšoj do srednje teškoj kliničkoj slici, jedan pacijent će biti prebačen za Užice i on se nalazi na respiratoru", izjavio je direktor Opšte bolnice Prijepolje, dr. Zoran Drobnjak
 
Zbog neophodnosti, ova bolnica uputila je zahtev da opština Prijepolje pomogne ustanovi u finansiranju novih medicinskih radnika, kao što je to slučaj u Novoj Varoši i Priboju.
 
"Određen broj zdravstvenih radnika primljen je preko zdravstvenog centra, trebalo bi da se još malo pojača taj broj. Pisali smo i opštini da nam izađe u susret, međutim od njih nikakav odgovor nismo dobili kao potvrdan, i ako su susedne opštine i novovaroška i pribojska primile određen broj zdravstvenih radnika preko službe za zapošljavanje", rekao je dr. Drobnjak. 
 
Kako je naveo on, stanje zdravstvenih radnika koji su zaraženi je odlično, nalaze se na kućnom oporavku, međutim dok se čeka konačna odluka na zahtev i pomoć opštine Prijepolje u finansiranju novih medicinara za rad u ovu bolnicu, uputio je apel svojim sugrađanima da strogo vode računa o poštovanju preventivnih mera kako bi se zajedno izborili u borbi sa virusom.
 
"Da se drži distanca, kada se prave skupovi da se vodi računa o distanci i da se nosi zaštitna maska. To će biti sasvim dovoljno da se rastereti zdravstveni sistem, jer ni jedan sistem nema dovoljno kapaciteta da primi sve zaražene", apeluje i podseća ovaj doktor. 
 
 
 
T.T.
Foto: tv5.rs

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc
ES Komerc
Zlatarski biseri