loader
Beotel net

Dr. Drobnjak UPOZORAVA:"Kod mlađe populacije teže kliničke forme!", Nova Varoš bez povećanja obolelih

Situacija u vezi širenja virusa na teritoriji prijepoljske opštine nije ni malo bezazlena. Za razliku od Nove Varoši gde se broj obolelih drži nepromenjeno kao i prethodnih dana i navodi nas na zaključak da se situacija polako smiruje u našem gradu, u Prijepolju je od virusa Covid 19 obolelo više zdravstvenih radnika, a broj novih pacijenata u kovid ambilante ne ukazuje na poboljšavanje situacije.
 
"Jedan zdravstveni radnik se nalazi u Užicu na lečenju, ostali su na kućnoj izolaciji, prati se njihovo stanje i izvršiće se testiranje nakon 14 dana kućne izolacije. Ukoliko bude negativan test, oni će se vratiti svakodnevnim obavezama", rekao je direktor Opšte bolnice Prijepolje, dr. Zoran Drobnjak.
 
I pored ovakve situacije, opšta bolnica je na mesto obolelih radnika postavila nove medicinare koji će biti njihova zamena i pružati pomoć obolelima koji dolaze sa različitim kliničkim slikama.
 
 
"U odnosu na onaj prvi deo epidemije, tako se i kliničke slike menjaju. Javljaju se sada češće kod mlađe populacije i u odnosu na prethodni, teže su kliničke forme. Najčešće su to bilateralne pneumonije, intersticijalne koje su teške za prepoznavanje klinički, a dijagnostički mogu jedino na skeneru da se pouzdano prepoznaju", napominje on i zaključuje da nije ni malo lako boriti se protiv ovakvog neprijatelja.
 
Kako Drobnjak podseća, mediji su preplavljeni raznim simptomima koji su se navodno okarakterisali kod pacijenata kao Kovid virus, međutim zaposleni se vode principima struke i u poslednjem vremenu kovid ambulante su i bile prepune pacijenata koji su bili zabrinuti za svoje zdravlje zbog pojave određenog simptoma.
 
 
Međutim, ono što ukazuje na neophodnost laboratorisjkih nalaza jesu problemi sa disanjem, povišenom temperaturom i gubitkom čula mirisa i ukusa, nakon kojih se radi laboratorija, rendgenski snimak pluća koji ukazuju da li će se odbaciti ili potvrditi sumnja na prisustvo Covid19 virusa. 
 
Za razliku od Prijepolja, situacija u Domu zdravlja u našem gradu, znatno je bolja i za sada prema rečima dr. Branka Popovića, nema povećanja obolelih ili broja pacijenata u kovid ambulantama, već se taj broj zadržao na istom nivou kao i prethodnih dana. 
 
 
 
T.T.
 
Foto:Alo.rs

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Zlatarski biseri
Pankomerc
ES Komerc
Dijagnostički centar Dr Lune