loader
Tehnikum Taurunum

Zbog greške otkazali prodaju RH centra Zlatar!

Rok za predaju ponuda za kupovinu, bio je otvoren do 9. jula, međutim prodaja banjskog kompleksa “Zlatar” u Novoj Varoši poništena je odlukom Republičke direkcije za imovinu i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Prema rečima predsednika opštine Radosava Vasiljevića, pristiglo je puno ponuda za kupovinu ove vazdušne banje na Zlataru, ali nažalost zbog tehničke nedoslednosti, greške koja je napravljena od strane Republičke direkcije za imovinu i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, ona je poništena.

“Vlada je zaustavila prodaju zbog toga što RH centar Zlatar prodaju PIO fond i državna direkcija za imovinu, a sve zbog jedne male i nesmotrene greške, jer su obuhvatili prodajom i 4,5 hektara državne zemlje , a u sklopu te državne zemlje nalazi se opštinski rezervoar i crpna stanica za vodosnadbevanje gotovo čitave Nove Varoši”, rekao je Vasiljević.

Kada su prema njegovim rečima iz opštine prepoznali ovu grešku, odmah su  uputili i zahtev da dođe do zaustavljanja prodaje, kako se ne bi ponovio nemili scenario iz prošlosti, gde je trikotaža “Sloboda”zajedno sa kotlarnicom koju je izgrađivala hidroelektrana, postala privatno vlasništvo vlasnika ove trikotaže.

“Zbog toga je Vlada hitno obustavila prodaju, dok se ne odradi izuzimanje tih parcela, da naš rezervoar ostane opštinski, pošto za sve to imamo uredno izdatu građevinsku i upotrebnu dozvolu.

On je dodao da će se prodaja ponovo objaviti, kada se izuzmu greškom napisane parcele iz lista nepokretnosti, na kojoj se već nalaze opštinski objekti koji nisu predmet kupovine.

 

Zlatarpress

Foto: dnevnik.rs

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

ES Komerc
Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc
Zlatarski biseri