loader
Beotel net

Nova Varoš novo žarište poplava: Pripadnici štaba na terenu!

Velike količine padavina izazvale su mnogobrojne probleme i u novovaroškoj opštini počev od ponedeljka 21. juna. Padavine u noći između ponedeljka i utorka, donele su nevolje meštanima Ojkovice, gde je došlo do izlivanja potoka koji je poznat kao Šunjevarića potok u zaseoku Šunjevarića, koji je preplavio put prema groblju i preti da odnese celu deonicu puta, a u Štitkovu u MZ Božetići došlo je do izlivanja rečice Vrela iz korita u centru sela, dok Tisovica plavi okolne luke, a oštećeni su i seoski putevi.

Predstavnici štaba za vanredne situacije u opštini Nova Varoš izašli su na teren i rade na sanaciji problema, ekipe su raspoređene na svim lokacijama od kojih je jedna od najkritičnijih u selu Bela Reka, a kako smo saznali, postoji verovatnoća da se nakon sednice štaba za vanredne situacije koja je zakazana za sutra, uvede vanredno stanje na najkritičnijim lokacijama.

Da podsetimo, zbog štete koja je izazvana u Srbiji zbog obilnih padavina od početka nedelje, vanredna situacija je proglašena u 20 gradova i opština, a neprestano se pojavljuju i nova žarišta.  Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da se ovakva situacija mogla i očekivati, pa su ekipe iz Sektora za vanredne situacije već u nedelju bile na najkritičnijim lokacijama u Srbiji. Jedne od najkritičnijih lokacija su i dalje Guča, a nova žarišta su i Majdanpek, Žagubica, Kuršumlija, ali i Prokuplje.

 

Zlatarpress

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc
Zlatarski biseri
ES Komerc