loader
Beotel net

Priboj domaćih Sportskih igara mladih Srbije za 2020. godinu

Kao domaćin svečanog otvaranja „Dunav osiguranje sportskih igara mladih“ za 2020. godinu, opština Priboj je u utorak 19. maja održala ceremoniju proglašenja grada domaćina i tako započela kampanju po nazivom „Priboj te zove“.

Ugovor o proglašenju Priboja za domaćina igara, potpisali su Ivana Jovanović, predsednica „Dunav osiguranje sportskih igara mladih“ i Filip Komarica, predsednik Sportskog saveza Srbije. Na taj način Priboj je postao četvrti grad u Srbiji – grad domaćin najveće manifestacije sporta u Evropu za najmlađu decu, obuhvaćenu osnovnoškolskim uzrastom.

„Grad, opština odišu jednom posebnom energijom i nekako smo uspeli zajedničkim snagama da napravimo nešto dobro za decu Priboja, za decu Srbije i naravno za decu regiona. Mi smo jedna regionalna manifestacija koja se zalaže za poštovanje i očuvanje pravih, tradicionalnih vrednosti. Naša politika su deca. Naš motiv i sloga je srećno dete i ono za šta se borimo je osmeh deteta“, rekla je predsednica „Dunav osiguranje sportskih igara mladih“, Ivana Jovanović.

Pored odlične saradnje Sportskog saveza Srbije i lokalne samouprave u Priboju, ovakvi rezultati su bili očekivani, a Komarica je to posebno i istakao u svom obraćanju, izrazivši zahvalnost opštini zbog toga što je prihvatila predlog za kandidaturu otvaranja igara i što aktivno učestvuje u procesu njihovog sprovođenja.

„Ovo je ozbiljna priča i mi ćemo ozbiljno pristupiti pripremi ovakve manifestacije. Osnovni cilj, odnosno ideja i motiv je da izmamimo deci osmeh na lice. Mi smo možda jedni od retkih koji se vode tom mišlju i nadamo se da ćemo izmamiti svoj deci na svetu osmeh na lice“, dodao je predsednik Sportskog saveza Srbije, Filip Komarica.

Ispred lokalne samouprave, predsednik SO Priboj, objasnio je da takvo delovanje predstavlja posledicu jednog dugoročnog prijateljstva, ali takođe i dobar primer bavljenja decom, koji država i dalje treba da sprovodi.

„Afirmacija i razvoj sportskih vrednosti i bavljenje politikom mladih ljudi , odnosno dece je jedan temelj sigurne budućnosti i svega onoga što Srbija kao država treba da gradi. Mi smo to pokazali i prethodnih godina, kada smo ovu manifestaciju imali u Priboju, ali naravno sasvim sigurno da ćemo dati punu podršku u ovu afirmaciju pravih vrednosti koje treba da budu istaknute tokom otvaranja“, rekao je predsednik  SO Priboj, Boris Mrdović.

Promociju je svojim dolaskom i govorom posebno obeležio i čuveni sportista, jedna od najvećih srpskih atletskih legendi, Slobodan Branković. Nakon tri decenije odlučio je da poseti Priboj, što dodatno govori o važnosti titule koju Priboj  ima kao domaćin.

„Priboj je pre svega grad atletike i ono na šta sam ponosan to je što je posle mnogo, mnogo decenija maštanja, želja svih onih koji su maštali o tome da dobiju jednu modernu atletsku stazu, što se taj san prelio u stvarnost“, rekao je direktor Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković.

U znak dugogodišnjeg prijateljstva i zahvalnosti za saradnju, Sportske igre mladih Srbije su opštini Priboj dodelile Zlatnu povelju koja je ispred lokalne samouprave uručena predsedniku SO Borisu Mrdoviću, a predsednici “Dunav osiguranje sportskih igara mladih” Ivani Jovanović, opština je uručila Povelju zaslužnog građanina Priboja.

Kako su najavili, zbog neizvesne epidemiološke situacije u zemlji, tačan datum još uvek nije određen, ali naznake održavanja dugo najavljivanih igara mogu se očekivati nakon 15. juna.

 

Zlatarpress

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Dijagnostički centar Dr Lune
ES Komerc
Zlatarski biseri
Pankomerc