loader
Tehnikum Taurunum

Pružala psihijatrijsku pomoć i tokom vanrednog stanja

Psihijatrijska služba u okviru Domu zdravlja Nova Varoš, dobrom organizacijom svojim pacijentima pružala je svu neophodnu pomoć u adaptaciji na dane koji su kod mnogih građana izazivali različite psihološke reakcije, međutim kod određene grupe pacijenata, vanredno stanje i uvedene mere odrazile su se i više nego dobro.

 “Putem telefona smo kontaktirali svakog pacijenta, otkazivali preglede i tom prilikom obavljali pregled pacijenata. Ukoliko je bilo neophodno, vršili smo korekciju terapije, zamenu terapije, povećanje ili smanjenje doze. Ja sam onda štampala izveštaj i slala preko vibera izabranom lekaru koji je tom prilikom menjao terapiju i pacijentu je bilo dostupno da podigne”, objašnjava neuropsihijatar u Domu zdravlja u Novoj Varoši, dr. Slobodanka Ivanjac.

Kako saznajemo, hronični bolesnici stalni su pacijenti ove ambulante, a u periodu trajanja vanrednog stanja pokazali su vidan stepen samoorganizacije i podizanja adaptacionih staga, a na pitanje lekara “Kako su?”, odgovarali su da su dobro, samo je postojao strah da se ne zaraze.

“I to je uvek paradoksalno, porast organskih bolesti umanjuje porast psihičkih smetnji. Kod pacijenata sa povećanim stepenom anksioznosti, značajno se manje sreću organska oboljenja”, rekla je ona.   

Ova služba biće otvorena u narednom periodu za svoje pacijente i sve građane kojima je pomoć neophodna.

 

Zlatarpress

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

ES Komerc
Dijagnostički centar Dr Lune
Zlatarski biseri
Pankomerc