loader
Tehnikum Taurunum

NSZ obustavila rad sa strankama, zahtevi se podnose elektronski!

Zbog uvođenja privremene mere obustave rada Nacionalne službe za zapošljavanje sa strankama, uzrokovane uvođenjem vanrednog stanja i preventivnih mera u cilju sprečavanja širenja virusa Covid-19, pronađen je kontinuitet u procesu rada, u okviru kojeg će se dostavljanje uverenja o statusu lica na evidenciji, kao i podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaju nezaposlenosti i podnošenje zahteva/prijava po raspisanim javnim konkursima sprovoditi elektronskim putem.

“Radi efikasnijeg postupanja, potrebno je da u tekstu mejla precizno navedete da li podnosite samo zahtev za prvo prijavljivanje ili i zahtev za novčanu naknadu. Isto iz razloga što se o zahtevu za novčanu naknadu odlučuje u posebnom postupku.Potrebno je da uz obrasce zahteva pošaljete i sve dokaze u jednom mejlu kako bi Nacionalna služba za zapošljavanje mogla da  pristupi unosu i obradi  podataka u informacionom sistemu”, navedeno je u okviru obaveštenja na zvaničnom sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević uputio je apel svim poslodavcima da ne otpuštaju svoje radnike u ovakvoj vanrednoj situaciji i najavio objavljivanje liste na kojoj će se nalaziti svi poslodavci koji nezakonito daju otkaz zaposlenima.

"Pozivam poslodavce da ne otpuštaje radnike, da se strpe jer ovo neće doveka da traje. Da sa jedne strane budemo humani i solidarni, ali nažalost takve stvari se dešavaju, postoje zanimanja u kojima danas nema posla i mi smo organizovali već od danas da Nacionalna služba za zapošljavanje elektornskim putem prima prijave svih onih koji su ostali bez posla i da na taj način ostvare pravo na nadoknadu koja im pripada", rekao je Đorđević gostujući na TV Pink.

Kako navodi Đorđević, od velike je važnosti da ljudi u ovakvoj situaciji ostvare svoja prava i da niko ne bude oštećen.

Detaljna obaveštenja nalaze se na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje:  nsz.gov.rs i sajtu Ministarstva za rad, boraćka i socijalna pitanja:  minrzs.gov.rs

 

Zlatarpress

Foto: blic.rs

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

Pankomerc
Dijagnostički centar Dr Lune
ES Komerc
Zlatarski biseri