loader
Tehnikum Taurunum

Turisti vole regiju Zapadne Srbije!

 

Turistička organizacija regije Zapadna Srbija od perioda 2006. posluje uspešno i radi na aktivnom turističkom razvoju regije, a u periodu 2019. godine svoj sastav je proširila i opštinom Čačak, gde je aktivno učestvovala na sprovođenju i promovisanju Dragačevskog sabora trubača, jedne od najposećenijih turističkih manifestacija.
 
 
Ova organizacija broji 12 opština u svom sastavu, među kojima se nalaze opštine Nova Varoš i Prijepolje.
U periodu 2019. godine sprovedeni su projekti izgradnje zip lajna na planini Zlatar, Ivanjici i Užicu, dečijeg igrališta u Novoj Varoši, dok su u svim opštinama izgrađene pešačke i biciklističke staza, koje su obeležene turističkom signalizacijom i moguće ih je prepoznati putem GPS uređaja, kako bi turisti bili upoznati i imali kvalitetan pristup informacijama.
 
U periodu prethodne godine je, kako navodi direktor TO regije Zapadna Srbija ostvareno 1.563.000 noćenja na području opština koje čine regiju, međutim zbog trenutne situacije i mera koje su propisane od Svetskih zdravstvenih organizacija, broj turista iz Kine će dodatno uticati na smanjenje broja noćenja.
 
 
"Prošle godine su na prvom mestu bili turisti iz Kine, ali sada su turističke organizacije u nezavidnoj situaciji, otkazuju se aranžmani i time je ceo Svet pogođen, jer se ljudi teže odličuju da borave u kolektivnom smeštaju makar to bili i hoteli", rekao je direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, Miroslav Rađen.
 
Kako saznajemo, najznačajnije turističke lokacije su vezane za planinski turizam i odnose se na Ovčarsko-Kablarsku klisuru, Zlatibor, Taru, Zlatar i Goliju.
 
 
Kako navodi Rađen, saradnja turističkih organizacija ove regije je veoma bitna, pa time imamo odlično povezivanje između opština Nova Varoš i Prijepolje.
 
"Postoji jako dobar rad TO Zlatar i TO Prijepolje. Ceo potez sa Zlatarom i Prijepoljem je mini deo naše regije koji je pogodan za jedan vikend. Pored prirodnih atraktivnosti Zlatara, imamo Kamenu Goru, Sopotnicu, planinu Jadovnik", podseća on.
 
 
 
Međutim, direktor organizacije ističe bitnost ulaganja u postojeće i nove kadrove, kako bi se mladi zadržali i kako bi se odnos u životnoj sredini poboljšao u narendom periodu. 
 
 
 
 
 
 
Zlatarpress
Foto: fb TO Zapadna Srbija

 

Etno selo Ilić

Mali oglasi

  • 063 75 88 559

    Prodajem plac na Zlataru 22 ara.Prilaz obezbeđen. Cena povoljna, vlasnik 1/1. Kontakt telefon 063 75 88 559

  • 0612380391

    Tražim ženu za brak do 50 godina. Kon.telefon 0612380391

  • 069-21-70-444

    Na prodaju plac na Zlataru. Informacije na telefon 069-21-70-444

ES Komerc
Zlatarski biseri
Dijagnostički centar Dr Lune
Pankomerc