loader
Beotel net

Održana osma Zlatarska džipijada

U nedelju 8. marta održan je treći po redu zimski karavan, tradicionalna manifestacija “Zlatarska džipijada” u organizaciji old timer kluba “Zlatar” i entuzijasta iz Nove Varoši, Prijepolja, Priboja, Užica, Ivanjice, Beograda, Novog Sada, a jedan učesnik je doputovao iz Amerike kako bi se priključio i time je pružio doprinos i obogatio druženje i sam tok manifestacije.

Učestvovalo je oko 200 učesnika džipijade, a kolona od 70 džipova nakon prolaska kroz Novu Varoš, uputila se u adrenalinsku vožnju kroz nepregledne deonice puta kroz Zlatar, Kosaticu, do manastira Mileševa, a zatim nastavila put preko Kaćeva, Aljinovića i vratila se u Novu Varoš. Ova manifestacija je imala i veliki humanitarni katakter, gde su entuzijasti odlučili da deo novca obezbede za lečenje našeg sugrađanina Đorđa Davidovića iz Nove Varoši.

“Ovo je treći zimski karavan, ali je ovo osma džipijada po redu. To je jedna adrenalinska vožnja, svi koji vole off road i ovakvu vrstu druženja, sigurno im se ovo dopada, a mi kao organizatori smo zadovoljni. Ovi divni ljudi su odlučili da ova manifestacija bude humanitarnog karaktera I da deo sredstava koji je prikupljen danas bude opredeljen za lečeje našeg sugrađanina Đorđa Davidovića i mi mu želimo brzo ozdravljenje i brz oporavak”, rekla je Rosa Kolašinac, jedan od organizatora manifestacije.

Tokom vožnje neprohodnim putevima, velikim usponima prekrivenim snegom, nije bilo poteškoća, a vožnja je trajala 7 sati.

“Organizacija je bila odlična i sve je prošlo u najboljem redu. Uspešno smo obavili zimski džip caravan, koji nam je postao tradicionalan”, izjavio je organizator i predstavnik old timer kluba “Zlatar”, Dževad Džanović.

Kako nezvanično saznajemo, naredna džipijada zakazana je za Dan mladosti, 25. maja i kako su nam obećali, doći će u istom broju.

Ova manifestacija u poređenju sa prethodnim godinama beleži rekordan broj učesnika i gostiju koji su je pratili do samog kraja, a sponzori koji su pomogli u njenom održavanju su Branko Pegaz iz Ivanjice, preduzeće “Složna braća”, SZTR “Avdić” i RTV “Zlatar”.

 

 

Zlatarpress

Etno selo Ilić

Dijagnostički centar Dr Lune